Ministarstvo pravde podržalo puštanje Ratka Mladića

Ministarstvo pravde je podržalo inicijativu porodice generala Ratka Mladića da se on pusti iz pritvora na privremeno lečenje u Srbiji, uz garancije koje je dala vlada, rekla je Ministarka pravde Nela Kuburović.
U vezi sa tim upućeno je pismo Vlade Srbije Haškom tribunalu, rekla je Kuburović.
 
"Verujemo da će Haški tribunal da razmotri pre svega inicijativu porodice da se Ratko Mladić pusti na lečenje u Srbiji, a vlada će poštovati sve naloge koje joj dostavi Tribunal", napomenula je Kuburović.
 
Ona je ukazala da su garancije vlade za Mladića date na zahtev Mladićeve porodice i branilaca, te da će ih oni proslediti Haškom tribunalu.
 
Kuburović je istakla da ovo nije prvi put da Vlada Srbije daje garancije za osuđena lica i lica koja se u pritvoru haškog tribunala.
 
"Do sada je nekoliko puta to činjeno, i pritvorenici su puštani na privremenu slobodu. Vlada je u potpunosti poštovala naloge sudskog veća i pritvorenici i osuđena lica su se vraćali u pritvorsku jedinicu po nalogu suda", naglasila je Kuburović.
 
Mladić je u haškom pritvoru od hapšenja 2011. godine, a pre toga je u bekstvu bio gotovo 12 godina. Njemu je završeno suđenje i čeka se zakazivanje izricanja prvostepene presude.
 
Tribunal ranije nije usvojio zahtev odbrane za Mladićevo lečenje u Rusiji i pored garancija te države.
  • Trt

    06.10.2017 08:54
    Svi ovi Bosanci su srpski junaci samo kad su na srpskoj sisi.
  • V

    05.10.2017 21:33
    Bosanac?
    trebalo bi da se zove Ministarstvo NEpravde. Ova država ne treba da ima ništa sa ovim Bosancem, ima on svoju Bosnu, pa nek mu ona daje garancije (a opravdano neće)
  • Novosadjan

    05.10.2017 21:23
    Strane zlikovce lecite a nasa deca prose

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.