(KURIR TV) DRAMA U CENTRU BEOGRADA: Petroviće izbacuju na ulicu! PRETE IM ODUZIMANJEM DECE?!
Foto: Espreso.co.rs

VRAČAR

(KURIR TV) DRAMA U CENTRU BEOGRADA: Petroviće izbacuju na ulicu! PRETE IM ODUZIMANJEM DECE?!

Beograd -

Prinudno iseljenje porodice Petrović iz stana u Njegoševoj nije uspelo 19.septembra jer su građani odbranili da Dobrila Petrović sa porodicom ostane na ulici.

Danas su međutim došli nenajavljeni, oko pola 10, i iseljenje je, uz pratnju policije, u toku.

foto: Espreso.co.rs

Kako kaže vlasnica, oni danas nemaju nalog za iseljenje. Ispred zgrade je 20 policajaca, kao i vatrogasno vozilo!

- Mi nemamo gde! Ja imam penziju od 10 hiljada dinara. Tražimo da nam daju barem 5 dana da se iselimo - kaže vlasnica stana Dobrila.

U telefonskom razgovoru kazala nam je da su deca uznemirena jer će ostati na ulici, a da ih iselitelji teraju da se pakuju.

Policija ne da zainteresovanim građanima da priđu zgradi. Navodno ni komšijama nije dozvoljeno da se kreću po zgradi, kaže naš reporter!

foto: Espreso.co.rs

Ulaz zgrade je blokiran!

Saznajemo i da je novi vlasnik stana bio u njemu, i da je pregovarao sa porodicom, ali dogovora nema, i policija kreće da iseli Petroviće.

Inače, naš reporter javlja da ljudi koji prolaze Njegoševom izlaze iz kola kako bi podržali porodicu.

foto: Espreso.co.rs

Kamion za iseljenje spremno čeka.

Izvršitelji im, kako nezvanično saznajemo, prete i oduzimanjem dece, ako ne odustanu od pregovora i ne napuste stan danas! Porodica tvrdi da im iseliteljka, ali i policija sve vreme preti.

Stan od 88 kvadrata porodici Petrović je pripao još kada je Dobrilina svekrva Branislava menjala dva manja stana za jedan veći sa opštinom Vračar, a sa starim vlasnicima sklopila ugovor o korišćenju stana. Iako su zaštićeni stanari, nekadašnji vlasnik je sudskim sporom nekako uspeo da traži vlasništvo nad stanom ponovo i ovu porodicu sa dvoje male dece izbaci na ulicu. Iako je bila dužna, opština Vračar nije obezbedila zamenski stan porodici, iako su zaštićeni stanari! U stanu žive Dobrilina unučad: beba Marko i Maša koja ima 4 godine.

Kurir.rs/Espreso

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Petroviće izbacuju na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track