Društvo

Brzinski displeji za bezbednost dece

Inicijativom Saveta za bezbednost saobraćaja grada Javno komunalno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta postavilo je ovih dana  u Ulici „Kej skopskih žrtava“ brzinske pokazivače, koji vozače upozoravaju da smanje brzinu i propuste decu koja prelaze ulicu na putu prema školi. Drugo rešenje nije bilo moguće pošto se radi o saobraćajnici magistralnog značaja.

Prelazak ulice „Kej skopskih žrtava“, kod Iskrinog stadiona, za decu i roditelje predstavlja pravu noćnu moru. Na ovom opasnom mestu ovih dana su postavljeni radarski brzinski pokazivači i situacija je nešto bolja.

„Pošto se radi o putu „I A“ reda ovde nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih prepreka pa smo pristupili jednoj drugoj taktici. Stavili smo brzinske displeje koji mere i beleže brzinu vozila koja prolaze. Ranije smo postavili i ogradu da zaštitimo trotoare kojima se deca kreću“, kaže Mirsad Jusufović, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

Meštani pozdravljaju potez gradskih vlasti i smatraju da i vozači treba pravilno da shvate ovu poruku sa displeja. Ukazuju i na brojne nezgode na ovoj saobraćajnici gde su uglavnom stradala deca.

Unapređenje bezbednosti u saobraćaju biće nastavljeno u ovoj i narednoj godini kroz različite projekte, od postavljanja novih usporivača brzine, semafora i izgradnju kružnih tokova, kažu u Savetu za bezbednost saobraćaja.

Podeli