Хаос у репрезентацији Аустрије, Колер смењен, играчи уз селектора

Поремећена је атмосфера у редовима Аустријанаца пред меч са Србијом, дошло је и до сукоба на релацији Савез - играчи, а селектор Марсел Колер након неуспеха у квалификацијама је већ смењен, иако има подршку фудбалера.
austrija, epa
Фото: EPA (PHILIPP GUELLAND)

„Подржавам Марка Арнаутовића који је критиковао Савез због смене. Важно је да се сада фокусирамо на утакмицу. Комуникација између савеза и играча није на нивоу. Једноставно, информације цуре преко других канала и то отежава припрему. Морамо брзо да донесемо ново решење. Рекли смо председнику шта мислимо, питање је да ли је смена селектора добро решење. Много тога је ишло добро, а све ово што се сада дешава отежава припрему утакмице“, истакао је искусни Јулијан Баумгартлингер.

Релативно мирно је деловао селектор Колер без обзира на бурна дешавања.

„Арнаутовић се опоравио од прехладе и играће. Недостају нам неки важни играчи, али има много њих који желе да се докажу, и још нисам одлучио ко ће играти. Стадион ће бити пун, а то ме радује пред мој опроштај. Неће нам то сметати. Играћемо нашу игру, неће атмосфера утицати на нас. Играчи морају да буду опуштени. Србија је близу пласмана на СП, зна да искористи своје шансе. Сконцентирани смо да покажемо колико можемо и одиграмо оно што смо планирали. Без много ризика. Играчи морају да покажу да цела ситуација није утицала на њих“, рекао је селектор Колер.

Још увек се не зна ко ће бити нови селектор, а незваничне информације кажу да би то могао бити Петер Штегер тренер Келна коме не цветају руже у “Бундеслиги”.

З. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести