Novosađani osmišljavaju bilbord posvećen prevenciji bolesti zavisnosti

Akcija "In je biti Clean" - NS Mural, u okviru koje će građani na velikom platnu crtati i ostavljati svoje poruke, održaće se u četvrtak, 12. oktobra kod Crkve imena Marijinog (Katedrala).
Udruženje "Centar Duga", koje je organizator ovog događaja, navodi da je cilj akcije da motiviše Novosađane da se aktivnije posvete prevenciji bolesti zavisnosti, te da građani ostave svoje poruke podrške svima onima koji se suočavaju sa različitim oblicima zavisnosti.
 
Na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene biće postavljeno veliko platno i svi zainteresovani će moći na njemu nešto da nacrtaju ili pak da ostave poruku. Zajednički rad Novosađana će tokom novembra, meseca borbe protiv bolesti zavisnosti, osvanuti na bilbordima na raznim lokacijama u Novom Sadu.
 
Ideja čitave akcije, kao i projekta "In je biti Clean" jeste da se ukaže na to da je izlaz iz narkomanije moguć i da sreća nije okolnost, nego izbor. 
 
"Vizija projekta 'IN je biti CLEAN' je da podstakne mlade, njihove roditelje, staratelje i prijatelje na razmišljanje, pa i na aktivno učešće u radu na poboljšanju kvaliteta života, da ih podsetimo da je IN biti dobar đak, drug, sportista, biti kreativan, pomagati drugima, biti obrazovan, kulturan i neporočan... Da su droga, alkohol i cigarete aut i da je stvar prošlosti model koji je stvoren tokom 90-ih, biti opasan, poročan, biti zavisnik, kriminalac i slično", navode u Udruženju "Centar Duga".
 
Upravo iz ovih razloga, akcija NS mural biće propraćena i drugim sadržajima. Zainteresovani će moći da prisustvuju koncertu i dečjoj predstavi, a svaki od sadržaja ima za cilj da prikaže životne izbore koji sa sobom nose pozitivne vrednosti i znanja. 
 
Paralelno sa ovim akcijama, "Centar Duga" će objaviti i video spot "Život zove" koji su volonterski napravili poznati muzički i filmski radnici, a koji će Novosađani moći da vide na našem portalu.
 
Više o samom projektu "In je biti Clean" možete da pročitate OVDE
 
Akcija će se održati u četvrtak, 12. oktobra, od 17 do 19 časova.
  • Gladius et anus

    11.10.2017 11:27
    Maximus
    Имајући у виду да слика казује више од речи, можда је корисније показати деци на чега личе зависници након извесног времена проведеног у робовању опијатима. Енглески наравно мора да се употребљава у сваком могућем тренутку јер овај наш језик којим говоримо и пишемо ипак није in...
  • мики

    10.10.2017 14:04
    Шта је ово Америка? Шта би са нашим језиком? "Ин" је бити покондирена тиква...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti