Berisha: Imam informacije o krijumčarenju djece radi trgovine organima

Berisha: 'Policajac prijavljuje postojanje organizovane grupe koja krijumčari djecu radi presađivanja unutrašnjih organa' (Arhiva)

Bivši albanski premijer i predsjednik Sali Berisha objavio je da posjeduje informaciju kako se na granici Kosova i Albanije, u mjestu Kukes, krijumčare djeca mlađa od 18 godina, radi trgovine organima.

Kako prenose agencije, Berisha je na svom Facebook-nalogu napisao da je informaciju dobio od jednog policajca, a koji je od njega zatražio da pomogne u sprečavanju ove organizovane kriminalne grupe.

“Uznemiravajuća prijava! Policajac prijavljuje postojanje organizovane grupe koja krijumčari djecu radi presađivanja unutrašnjih organa! Pozivam Tužilaštvo da pokrene istragu”, naveo je bivši albanski lider.

Prokrijumčareno devetero djece

Potom slijedi informacija koju je dobio od policajca.

“Gospodine Berisha, ja sam policajac na granici kod Kukesa. Možete spasiti mnogo djece. Na granici Albanije i Kosova krijumčare djecu mlađu od 18 godina radi presađivanja organa. Falsifikovanim izvodima podmićuju policajce s 20.000 leka (blizu 150 eura). Dosad je prokrijumčareno devetero djece koja su oteta po siromašnim selima. Molim Vaas, objelodanite ovo i učinite nešto.”

Izvor: Agencije