Iran prijeti da će SAD naučiti novim lekcijama

SAD je zaprijetio da će iransku Revolucionarnu gardu proglasiti terorističkom organizacijom (EPA)

Glasnogovornik iranskih oružanih snaga Massoud Jazayeri upozorio je američkog predsjednika Donalda Trumpa da će “iranske snage naučiti SAD novim lekcijama”.

Bijela kuća je ranije najavila da će predsjednik Trump objaviti novi odgovor SAD-a na raketne probe, “podršku terorizmu” i cyber operacije Irana kao dio njegove nove strategije prema toj zemlji.

“Izgleda da Trumpova administracija razumije samo psovke i treba joj da razumije novo značenje moći u svijetu”, rekao je Jazayeri, koji je ujedno i zapovjednik Revolucionarne garde, prenosi iranska agencija ISNA.

Prijetnje ‘nemilosrdnim’ odgovorom

Po njegovim riječima, “vrijeme je da Amerikanci nauče novu lekciju”.

Prethodno je Iran zaprijetio “nemilosrdnim” odgovorom ako Sjedinjene Američke Države proglase njegovu elitnu Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom.

Teheran je takvu prijetnju uputio tjedan dana prije nego što će Trump objaviti konačnu ocjenu o tome poštuje li Teheran međunarodni sporazum o svom nuklearnom programu iz 2015. godine.

Strahuje se da bi SAD mogao istupiti iz tog sporazuma.

Trump bi, također, trebao proglasiti iransku Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom, prenosi Hina.

‘Odluka Irana bit će čvrsta’

“Nadamo se da SAD neće napraviti tu stratešku pogrešku”, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Irana Bahram Qasemi.

“Ako je napravi, odluka Irana bit će čvrsta, odlučna i nemilosrdna i SAD će morati snositi sve njene posljedice”, dodao je.

Pojedinci i kompanije povezane s Revolucionarnom gardom nalaze se na američkom popisu stranih terorističkih organizacija, ali cijela garda još ne, prenose agencije.

Izvor: Agencije