Trump smatra da je pametniji od Tillersona

State Department nije dao komentar navodnih nesuglasica Donalda Trumpa i Rexa Tillersona (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump poručio je kako je “pametniji” od državnog tajnika Rexa Tillersona, rekavši u intervjuu za magazin Forbes da bi, “ukoliko ga je Tillerson nazvao moronom, trebali usporediti testove inteligencije”.

“Mislim da su to lažne vijesti. Ipak, ako je to uradio, pretpostavljam da ćemo morati usporediti testove inteligencije. I mogu vam reći tko će pobijediti”, rekao je Trump.

Trumpov odnos s Tillersonom našao se u fokusu javnosti prošlog tjedna, zbog izjave potpredsjednika Mikea Pencea, koji je, navodno, Tillersona morao odgovoriti od ostavke.

State Department bez komentara

Po istom navodu, Tillerson je Trumpa nazvao “moronom”.

Tillerson je na to rekao kako nikada nije razmatrao ostavku, ali se nije osvrnuo na uvredu koju je navodno uputio Trumpu.

Njegova glasnogovornica je potom priopćila kako on ne koristi takve izraze, prenosi AP.

Trump i Tillerson bi se trebali sastati u Bijeloj kući, zajedno s ministrom obrane Jamesom Mattisom.

State Department nije dao komentar navodnih nesuglasica.

‘Apsolutno povjerenje’

Ponekad se činilo da Trump podriva Tillersonove poruke o nekim od najosjetljivijih tema nacionalne sigurnosti SAD-a, uključujući Iran i Sjevernu Koreju, dok se Tillerson žalio da ga je Bijela kuća spriječila u uspostavljanju ključnih sastanaka, navodi AP.

Usprkos tome, Trump je prošlog tjedna rekao novinarima da ima “apsolutno povjerenje” u Tillersona.

Trump je u intervjuu za Forbes, na kritike da podriva Tillersona time što se njegove objave na Twitteru nerijetko kose s trenutnim diplomatskim naporima, odgovorio: “Ne podrivam. Naprotiv, smatram da jačam autoritet.”

Izvor: Agencije