Goleada u Novom Pazaru 1

Od ukupno 19 golova (2,3 po meču) ukupno sedam viđeno je na utakmici Novi Pazar – Inđija 4:3. Najveće iznenađenje priredili su fudbaleri novosadskog Proletera koji su slavili u Gornjem Milanovcu protiv Metalca sa 2:1.

Gosti su osvojili šest od 24 boda. Fudbaleri Dinama i nakon drugog uzastopnog gostovanja nisu poraženi. Ovoga puta imali su vrlo težak susret sa ekipom TSC iz Bačke Topole. Domaćin je bio bolji u prvom, a Vranjanci su imali više od igre u drugom poluvremenu. Na kraju pravednih 0:0.

U dosadašnjem toku prvenstva na ukupno 64 odigrane utakmice u jesenjem delu prvenstva najnepopularnijim rezultatom završeno je devet utakmica. Budućnost i Bežanija takođe su remizirali (1:1), dok su fudbaleri Slobode identičnim rezultatom okončali meč protiv Sinđelića u Beogradu. Radnički 1923 iz Kragujevca namučio se protiv Teleoptika na „Čika Dači“ ali na kraju zasluženo slavio minimalcem 1:0. Istim rezultatom Jagodina je slavila na svom terenu protiv Temnića 1924. Iako su bili u većem delu toka utakmice ravnopravan pa i bolji takmac, fudbaleri Radničkog iz Pirota su pretrpeli poraz na gostovanju u Čelarevu. ČSK Pivara je golom Rakića u 70. minutu zabeležila pobedu od 2:1.

Strelci su na 66 utakmica postigli 141 pogodak (2,13 po utakmici), što je ispod prošlogodišnjeg proseka po polovini jesenjeg dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Mreže su se najviše tresle u petom kolu kada su postignuta 23 gola, a čak u tri kola strelci su postizali po 16 golova, u prvom trećem i šestom. Tamnoputi igrači Eze (Metalac) i Suraka (Dinamo) su trenutno najbolji strelci sa po pet postignutih golova. Najgledanija je ekipa Dinama sa 7.700 gledalaca (962 po utakmici). Ovu gledanost umnogome određuje poseta navijača na stadionu „Jumka“ gde Vranjanci igraju utakmice kao domaćini i gde je uvek najmanje 1.500 gledalaca, a bilo ih je i više. 

Rezultati i tabela

TSC – Dinamo 0:0, Budućnost – Bežanija 1:1, Metalac – Proleter 1:2, ČSK Pivara – Radnički P 2:1, Jagodina – Temnić 1924 1:0, Sinđelić – Sloboda 1:1. Novi Pazar – Inđija 4:3 i Radnički 1923 – Teleoptik 1:0.

Tabela: Dinamo 19, Metalac i Radnički 1923 16, Proleter 15, Sinđelić 14, TSC i Novi Pazar 13, ČSK Pivara, Budućnost i Inđija 11, Temnić 1924 10, Sloboda i Jagodina 8, Bežanija 7, Teleoptik 3 i Radnički P 1. 

Vranjanci danas na Marakani

Fudbaleri Dinama danas će u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije gostovati Crvenoj zvezdi. Sloboda dočekuje Borac iz Čačka, Bežanija će igrati protiv Napretka, dok Partizan gostuje Rtnju u Boljevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari