Mekalister pozvao članice EU da otvore nova poglavlja Srbiji

Pozivamo države članice EU da otvore nova poglavlja u pregovorima sa Srbijom do kraja godine, rekao je izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister u Briselu, nakon sastanka premijerke Srbije sa evroparlamentarcima, članovima Odbora za spoljnu politiku EP.
Srbija je to i zaslužila, dodao je Mekalister u kratkom obraćanju. On je naveo da je na današnjem sastanku bilo dobre razmene stavova, a da su evroparlamentarci postavili dosta pitanja premijerki Srbije.
 
U zajedničkom obraćanju posle sastanka, premijerka je rekla da je imala danas priliku da predstavi viziju Srbije i prioritete: "I drago mi je da sam imala priliku da odgovorim na brojna pitanja poslanika".
 
"Od tri stuba razvoja Srbije, najviše je urađeno na fiskalnoj stabilizaciji. Srbija je uradila mnogo u poslednje tri godine u smislu ekonomskih mera i razvoja, i danas možemo svoj razvoj da zasnivamo na zdravim osnovama, poručila je. Drugi stub je reforma javne uprave i tu imamo još puno toga da uradimo, a Vlada Srbije će insistirati da ove reforme implementiramo brže nego prethodnih godina", istakla je.
 
Treći stub je vladavina prava, i to je ono što mi radimo u okviru integracija, i poglavlja 23 i 24, i to je ono gde ćemo se fokusirati, jer smo u prethodnim godinama više pažnje posvećivali makroekonomskoj stabilnosti i reformi javne uprave, navela je predsednica Vlade Srbije.
 
Govoreći o postavljenim pitanjima koje se tiču regiona i susedskih odnosa, rekla je da je važno da, kao region, budemo stabilni i da kao region šaljemo poruku da smo dobri za investiranje i da imamo predvidljivu regulativu. "I da možemo da ponudimo jedno tržište koje nema barijera među sobom, ili ima što manje barijera", dodala je.
 
Zahvalila se izvestiocu Dejvidu Mekalisteru na fer i objektivnom stavu prema Srbiji i dodala da se nada da će Srbija do kraja godine otvoriti još bar tri poglavlja, što bi, kako je navela, bila nagrada za sve ono što je urađeno prethodnih godina.
  • About EU

    11.10.2017 09:47
    Baj, baj bejbi...
    Možete vi otvarati koji hoćete broj. I simulirati, po dobrom starom običaju, bilo šta.
    Ali kod nas zvnično ulazi FSB, što dobro znate, i Srbija ima tačno određeno opredelenje 95%
    naroda, u slučaju svetskih sukoba.
    Šta god pričali političari, i kakvi god komentari raznih službenika posle mene išli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija