Priznanja Novosadskog sajma turizmu Jagodine i Svilajnca

Tanjug

10. 10. 2017. u 23:20

Jagodina je na 50. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu dobila nagradu Srebrni pehar za postignute rezultate u objasti turizma

Признања Новосадског сајма туризму Јагодине и Свилајнца

Ilustracija, Foto: D. DOZET

JAGODINA - Jagodina je na 50. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu dobila nagradu Srebrni pehar za postignute rezultate u objasti turizma ove godine, a sadržaju turističkog kompleksa pripalo je pet zlatnih medalja.

Zlatne medalje Jagodina je dobila za Muzej voštanih figura, Akva park, ZOO vrt i kompleks Đurđevo brdo, a Hotel "Lion" i za smeštaj i usluge koje pruža svojim korisnicima, izjavio je danas novinarima sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem su sastvu ove destinacije Zoran Gligorijević.

Velika je čast biti na Sajmu turizma u Novom Sadu i u društvu najboljih turističko ugostitekljskih radnika, ne samo iz Srbije, već Balkana, ali i Austrije, Rumunije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Slovenije, koje su učestovali na sajmau, ocenio je Gligorijević.

Još je veći ponos svih Jagodinaca što smo dobili ova odličja, za dostignuća u turizmu u ovoj godini kada je Jagodinu posetilo više od 500.000 turista, dodao je.

Priznanja na Sajmu turizma iz Pomoravskog okruga dobio je još i Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu za naučni turizam.

Ova naučno - obrazovna ustanova dobila je pehar za "za visoki kvalitet i ponudu Centra kao institucije naučnog turizma" i četiri zlatne medalje: za ambijentalno uređenje, za dinosauruse kao turističku atrakciju u vidu postavke na otvorenom, za kompleksnu ponudu Centra i za kvalitetnu gastronomsku ponudu restorana "Dinosvile".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije