U požaru u Kaliforniji, najmanje 13 mrtvih

Najmanje 13 osoba stradalo je u desetinama šumskih požara koji se brzo šire vinogradarskim delom savezne američke države Kalifornije, dok je više od 100 osoba povređeno.
Više od 2.000 domova i privrednih objekata je uništeno. Na stotine vatrogasaca i organa reda je pristiglo kako bi pomogli u suzbijanju požara.
 
Među onima kojima je bila potrebna pomoć bio je i jedan 100-godišnji muškarac sa 98-godišnjom ženom, koji nisu uspeli da pobegnu od požara.
 
Podstaknuti vetrovima od 80 kilometara na čas, požari su ranije primorali više od 20.000 osoba da se evakuišu iz okruga Napa, Sonoma i Juba.
 
U međuvremenu, vreme se poboljšalo.
 
Kalifornijska vatrogasna služba saopštila je da je oko 30.000 hektara opustošeno velikim požarima, prenosi AFP. Guverner Kalifornije Džeri Braun proglasio je vanredno stanje u okruzima Napa, Sonoma i Juba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.