DRAMA U SPLITU: Aktivirao bombu i ubio se

Tanjug

11. 10. 2017. u 00:41

Muškarac na plaži Kaštelet u Splitu ostvario je pretnju i izvršio samoubistvo aktiviranjem bombe

ДРАМА У СПЛИТУ: Активирао бомбу и убио се

Foto pixella

Muškarac na plaži Kaštelet u Splitu ostvario je pretnju i izvršio samoubistvo aktiviranjem bombe, potvrdila je lokalna policija.

"Uprkos velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je počinio samoubistvo aktiviranjem eksplozivne naprave", saopšteno je iz policije, prenosi Hina.

Osim njega, niko drugi nije povređen. Na mestu događaja su pripadnici policije i Protiveksplozione službe koji su pregledali automobil u kojem je muškarac aktivirao eksplozivnu napravu.

On je prethodno sam pozvao policiju, u 17:30 sati, predstavio se, obavestio ih gde se nalazi i rekao da namerava aktivirati bombu i ubiti se, ali da pritom ne želi nikome nauditi.

Policija je odmah sve blokirala i zabranila prolaz tim delom grada. Iako su sa suicidalnim muškarcem dugo razgovarali policijski pregovarači, nisu uspeli da promene njegovu odluku.

U policijskom saopštenju se dodaje da su u celokupno postupanje bili uključeni policijski službenici koji su nakon primljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao da je bio uključen i policijski pregovarač te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Gojko

11.10.2017. 09:10

Sve je dobro kad se dobro svrši.Uradio je šta je hteo,nikog drugog nije povredio,R.I.P.

МујоЗагреб

12.10.2017. 14:30

Само рокајте.... требали сте ранује... грижа савјести. Стиже их божја казна.