Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Uživajte početkom novembra u Lisabonu

Uživajte početkom novembra u Lisabonu

Obilazak Lisabona, glavnog grada Portugala, na obali Atlantika, kojeg krasi park na 10 kvadratnih kilometara, prava je poslastica za sve ljubitelje putovanja.

lisabon Foto: jad99 / Wikipedia
lisabon
Foto: jad99 / Wikipedia

Ako danas napravite upit, aranžman sa polaskom 11.112017. godine koji podrazumeva šest noćenja sa doručkom i avionski prevoz platićete 419 evra po osobi, umesto 449 evra.

Centar Lisabona velika je pešačka zona, ali je grad odlično povezan podzemnom železnicom, kao i mrežom tramvaja i autobusa. Među znamenitostima koje se ne smeju propustiti u Lisabonu su akvarijum koji sadrži pet miliona litara vode sa predivnim i raznovrsnim morskim svetom i među najpoznatijima je u svetu. Alfama je najstariji deo Lisabona koji se pruža u podnožju brda, ispred tvrđave Svetog Đorđa. Puna je istorijskih zgrada i crkava.

Jedan od najpoznatijih simbola Lisabona je impozantan spomenik Padrão dos Descobrimentos, smešten na obali reke u Aveniji de Brasilia u oblasti Belem, koji predstavlja brod sa princem Henrijem na pramcu, iza koga se nalaze statue poznatih moreplovaca, svetaca kao i ostalih koji su imali udeo u zlatnom dobu otkrića.