Najnovije vesti
Vesti Hronika
DA LI ĆE PRAVDA STIĆI? Dodatno veštačenje o smrti malog Radenka došlo posle PET MESECI i uz niz urgencija

DA LI ĆE PRAVDA STIĆI? Dodatno veštačenje o smrti malog Radenka došlo posle PET MESECI i uz niz urgencija

Dopuna nalaza i stručno mišljenje veštaka o smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, koji je preminuo 8. oktobra prošle godine od sepse, nastale posle preloma ruke, konačno je stigla u Osnovno javno tužilaštvo u Loznici.

00158.00_07_55_08.Still003 Foto: M.Č.Gubelić / RAS Srbija
00158.00_07_55_08.Still003
Mali Radenko preminuo je pre godinu dana
Foto: M.Č.Gubelić / RAS Srbija
Mali Radenko preminuo je pre godinu dana

Kako je potvrdio v. d. javnog tužioca Zoran Nestorović, posle prošlonedeljne urgencije, koja je poslata iz Loznice, dokumentacija sa dopunskim veštačenjem stručnjaka Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu stigla je i biće, kako procedura nalaže, prosleđena obema stranama u ovom slučaju.

- Dodatno veštačenje naloženo je u maju na osnovu zahteva branioca optuženog, koji je zatražio odgovore na neka pitanja. Zbog letnjih odmora, nalaz smo čekali duže nego što smo očekivali, a sada ćemo ga proslediti braniocu okrivljenog i punomoćniku porodice Nikodinović, koja nije imala primedbe na prvobitni nalaz. Ukoliko ne bude ponovo zahteva za specijalističkim objašnjenjima, odlučićemo koje korake ćemo preduzeti u ovom slučaju – objašnjava Nestorović.

Roditelji malog Radenka od početka tvrde da je njihov sin umro zbog greške lekara
Foto: M.Č.Gubelić / RAS Srbija
Roditelji malog Radenka od početka tvrde da je njihov sin umro zbog greške lekara

Podsećamo da, iako je zahtev za veštačenje dokumentacije prikupljene u istražnom postupku poslat još krajem januara, rezultati su stigli tek krajem maja posle urgencije poslate iz Loznice novosadskom Medicinskom fakultetu, nadležnom za postupak veštačenja.

Do probijanja rokova, kako je rečeno tada, došlo je zbog kompleksnosti slučaja i potrebe da veći broj stručnjaka iz više oblasti da svoje mišljenje. Dečakov otac Milan Nikodinović, potvrdio je da njegov advokat nije tražio dodatno veštačenje jer za tim nije bilo potrebe.

Mali Radenko povredio se 2. oktobra prošle godine, posle pada, a u Opštoj bolnici u Loznici dijagnostikovan je prelom ruke. Povredu je sanirao ortoped dr Dobrivoje Bojanić, a zbog komplikacija, dečak je posle tri dana hitno prebačen u Institut za majku i dete u Beogradu, gde su lekari narednih dana pokušavali da mu spasu život. Nažalost, nisu uspeli.

Mali Radenko preminuo je zbog gasne gangrene pre tačno godinu dana, a Ministarstvo zdravlja u novembru 2016. podnelo je krivičnu prijavu protiv dr Bojanića, zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći tokom dečakovog lečenja.