≫ 

Ceo Novi Pazar na nogama, spremaju doček za Erdogana: Na transparentu između imena dva predsednika veliko srce (FOTO) (VIDEO)

U gradu su već istaknute zastave Srbije i Turske, kao i bošnjačke zastave

  • 81

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan će danas, zajedno sa svojim domaćinom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, oko 12 časova posetiti Novi Pazar i tamo razgovarati sa prvim ljudima opština Raške oblasti.

Dačić spremio poseban repertoar za Erdogana: Evo za koju pesmu je dobio bakšiš, a tek ćete biti iznenađeni kada vidite od koga (VIDEO)

Ovo će, inače, biti druga poseta Erdogana Novom Pazaru. On je Novi Pazar posetio 2010. godine, dok je bio premijer Turske.

U gradu su već istaknute zastave Srbije i Turske, kao i bošnjačke zastave. Sa tim zastavama je sinoć oko 300 novopazarskih taksista prodefilovalo gradom, trubeći sirenama.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce. Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsednika, na kojem je laserom napisano: "Dobrodošli predsednici Erdogan i Vučić".

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Prema protokolu iz Predsedništva Srbije, biće održana i ceremonija potpisivanja protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA).

Nakon ceremonije potpisivanja, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće glavnom ulicom Novog Pazara.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niki

    11. oktobar 2017 | 10:00

    SPorazumi jako bitni za Srbiju

  • mila

    11. oktobar 2017 | 08:56

    Ovakav docek je za svaku pohvalu i daje nadu za bolje sutra.

  • kiki

    11. oktobar 2017 | 09:07

    Novi Pazar je od juce na nogama i u iscekivanju ocekuju predsednika i Turske i nase zemlje. Euforija sve vise raste a oni su Novi Pazar okitili Srpskim i Turskim zastavama i na napisali dobrodoslice za oba predsednika. Predsednici su pre svega pokazali koliko srce imaju i kako im je narod i gradjani na prvom mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA