Важна фаза операције: Склапају се најкрупнији елементи Кримског моста (видео)

© Sputnik / Макс Ветров / Уђи у базу фотографијаИзградња Кримског моста
Изградња Кримског моста - Sputnik Србија
Пратите нас
Пловећи подупирачи са друмским луком изашли су из технолошке платформе Керч и кренули ка Керчко-јеникалском каналу који се налази на пет километара од њега, саопштио је информативни центар „Кримски мост“.

„Друмски лук је тежак око 5.500 тона и представља један од најкрупнијих елемената Кримског моста. Дужина лука је два фудбалска поља или 227 метара, а висина од најниже до највише тачке — 45 метара“, наводи се у саопштењу.

„До данас смо завршили једну од важних фаза целе операције изградње и монтаже. Налазимо се на екватору. Лук је на свом месту. На пристаништу смо га спустили у море и спремни смо за даљи транспорт на пловни пут“, изјавио је Дмитриј Кондаков, заменик генералног директора компаније „СГМ Мост“.

Истовремено ће пловни систем проћи готово пет километара дуж планиране руте како би се довршила завршна фаза морског дела операције — допремање конструкције до одредишта и подизање у пројектни положај на потпорнике канала.

У саопштењу се наводи да се тренутно припрема више од 400 потпорника од предвиђених 595. Монтирано је више од 105 хиљада тона челичне прелазне конструкције од пројектованих више од 260 хиљада тона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала