Kobne zamke podzemlja

Jl. B.

11. 10. 2017. u 08:41

Miloš Biković najavio snimanje trilera "Južni vetar". Filmska priča o kriminalu u režiji Miloša Avramovića

Кобне замке подземља

Foto Promo

SNIMANjE filma "Južni vetar" u režiji Miloša Avramovića počinje danas, a glavnu ulogu mladića upletenog u organizovani kriminal tumači Miloš Biković. Triler "Južni vetar" je, kako je Avramović rekao, posveta ljudima sa kojima je odrastao, a koji su devedesetih umrli od droge ili nastradali na drugi način. Premijera filma, po scenariju Petra Mihajlovića očekuje se krajem februara.

- Glavni junak je celog života bio dečko koji se igrao, a igračke su mu bili automobili. Prvi put kada se malo više opustio i kada je bez rezona ušao u igru napravio je kurcšlus oko kojeg stvaramo priču. To nema veze sa devedesetim nego sa ovim trenutkom - kaže, za "Novosti", Petar Mihajlović.

Glumac Miloš Biković je objasnio da je njegov lik Petar Maraš, deo miljea podzemlja, ali ne pripada tu. Na pitanje "Novosti" da li postoji još neki izbor mladih ljudi osim da se posvete kriminalu ili da odu iz zemlje, Biković kaže da to jeste jedna od poruka filma, ali da ne zna da li će biti jasna.


- Mladi ne treba da ulaze u kriminal, ali otići iz zemlje nije isto što i napustiti je. Ima onih kojima se na pomen Srbije neke rane otvore i ja ih razumem, ali ne treba napustiti svoju zemlju, nego nešto u nju uložiti. Naša zemlja su, pre svega, naši bližnji, to je lokalni patriotizam. To nije parola, nego nešto što konkretno čovek može uraditi za talentovanog klinca ili poznanika iz kraja - rekao je Biković.

Film je 2010. godine dobio sredstva za razvoj scenarija na konkursu Sekretarijata za kulturu Beograda, a prošle godine je pobedio na konkursu Filmskog centra Srbije za produkciju.


BJELA, GLOGOVAC, DIKLIĆ...

U filmu igraju i Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miodrag Radonjić, Jovana Stoiljković, Miloš Timotijević, Bogdan Diklić, Žika Todorović, kao i dvojica bugarskih glumaca Hristo Šopov i Ivajlo Zahariev.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Amadeus

11.10.2017. 09:24

Da li moze da se snimi jedan film be Bjelogrlica.Prosecan glumac. U svakom filmu je isti.