LE: Napadnuta sestra Hitne pomoći

Regionalne vesti - Sreda 11.10.2017 - 08:59

Pedesetogodišnju medicinsku sestru Tatjanu Ilić u leskovačkoj Hitnoj pomoći iz čista mira napala je u nedelju uveče pacijentkinja, nakon čega je ona završila u nesvesti i sa potresom mozga, a sada apeluje da nadležne ustanove sistemski zaštite njene kolege u Domu zdravlja.

Napadnuta sestra brine i za živote svojih kolega FOTO: OK Radio Napadnuta sestra brine i za živote svojih kolega FOTO: OK Radio

Nju je zapravo napala, a pre toga sprečavala da pregleda drugog pacijenta, tridesetsedmogodišnja leskovčanka za koju se na kraju ispostavilo da je duševni bolesnik i koja je nakon incidenta smeštena na bolničko lečenje u Toponici, potvrđeno je Jugmedii u PU Leskovac.

„Sve se desilo oko pola 10 uveče pred očima drugih pacijenata. Ona se pojavila i počela da viče kako ne smem da pregledam pacijenta o kome sam trenutno brinula u ambulanti.


Dotrčali su portiri i pokušali da je smire i udalje iz ambulante.

Ona se vratila, otrgla se i njima i udarila me takvom silinom pesnicom u slepoočnicu da sam ja odmah pala i izgubila svest“, priča nam ova medicinska sestra.

Vidno potrešena Tatjana, sada se brine i za živote svojih kolega.

„Na Hitnoj se dešavaju razni incidenti i često se trudimo da razumemo pacijente, ali nikada ovako drastični kao pre dve noći kada sam povređena.

Mi smo svi u strahu, a svi ćute i niko da nam pomogne. Nama, zdravstvenim radnicima je potrebna adekvatna zaštita. Brinem se i za svoje kolege i za sebe“, uznemirena je Tatjana.

Kako nam je kazala, pomalo je i ogorčena, jer  da se nešto slično desilo u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi nekom pacijentu, o tome bi brujala cela Srbija, a o velikom problemu nebezbednosti sa kojima se suočava većina zdravstvenih radnika niko u javnosti ne govori.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: