Najnovije vesti
Kultura Vesti
Barak Obama o Vajnstinu: Mišel i ja smo zgranuti

Barak Obama o Vajnstinu: Mišel i ja smo zgranuti

Bivši predsednik Barak Obama konačno je dao izjavu o Harviju Vajnstinu, nekadašnjem velikom finansijeru Demokratske stranke, a sada osramoćenom producentu optuženom za brojne seksualne prekršaje, Harviju Vajnstinu.

barak obama epa Kamil Krzaczynski Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / EPA;
barak obama epa Kamil Krzaczynski
Barak Obama
Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / EPA;
Barak Obama

"Mišel i ja smo zgroženi nedavnim izveštajima o Harviju Vajnstinu. Svaki muškarac koji unižava i degradira žene na taj način zaslužuje osudu i treba da odgovara, bez obzira na novac i status. Trebalo bi da slavimo hrabrost žena koje su odlučile da izađu sa ovim bolnim pričama i moramo da izgradimo kulturu, uključujući i osnaživanje naših devojčica i učenje naših dečaka poštovanju i pristojnosti, tako da ovakva ponašanja budu manje prisutna u budućnosti".

Ova izjava stigla je na sto voditelja Si-En-Ena Volfa Blicera za vreme gostovanja pravnog analitičara Džefrija Tubina koji je komentraisao zašto je Hilari Klinton čekala do utorka – pet dana nakon prvog izveštaja "Njujork tajmsa" – da se oglasi povodom Vajnstinovih prekršaja.
- Njegovo neprikladno ponašanje prema ženama je bilo naširoko poznato – rekao je Tubin, odbacivši tvrdnje ostalih sagovornika da je reč o "iznenadnom" otkriću.
- Pa i Set Mekfarlan se šalio na račun toga kada je vodio Oskare 2013 – primetio je on.
- Pravo pitanje je: Zašto su Klintonovi i Obame bili tako bliski sa njim tokom svojih kampanja, kada su bili bitni? Ovo je velka mrlja za njih, to što su se svesno pravili slepi tako dugo – zaključio je Tubin.
Podsetimo, Malija Obama, ćerka Baraka i Mišel, od februara do avgusta ove godine stažirala je u Vajstinovoj kompaniji u Njujorku, pre odlaska na koledž.
Hilari Klinton sinoć je dala kratku izjavu preko Tviter naloga svog asistenta.