Izložba "Tri veka Almaškog kraja" od petka u Istorijskom arhivu

Izložba "Tri veka Almaškog kraja" biće otvorena u petak, 13. oktobra u Istorijskom arhivu Novog Sada, Filipa Višnjića 2a.
Izložba "Tri veka Almaškog kraja" od petka u Istorijskom arhivu
Foto: 021.rs
Izložbu organizuje Zavod za zaštitu spomenika kulture u saradnji sa Istorijskim arhivom, Udruženjem građana "Almašani", Departmanom za arhitekturu i urbanizam na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Osnovnom školom "Ivan Gundulić".
 
Izložba se organizuje u okviru menifestacije kojom se obeležava 300-godišnjica postojanja Almaškog kraja.
 
Namera autora je da predstave Almaški kraj - njegov razvoj i postojanje, kroz vreme i različite prizme viđenja. Presek je arheološkog, etnološkog, arhitektonskog, kulturno-istorijskog i sociološkog razvoja ove zaštićene celine. Autori su pokušali da prikažu javnosti nastanak indentiteta ovog po mnogo čemu posebnog kraja, jednog od najstarijih i najupečatljivijih u Novom Sadu. Mada se većim delom bavi prošlošću Almaškog kraja, izložba daje i detaljan uvid u istorijat njegove pravne zaštite, različita viđenja i tumačenja ovog dela grada, analizu sadašnjeg stanja njegovog graditeljskog nasleđa, ali i sliku moguće budućnosti.
 
Otvaranje izložbe je u 13 časova. Postavka se može pogledati do 15. decembra 2017. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič