Za akumulatore 7 miliona evra

J. B.

11. 10. 2017. u 10:02

Švajcarski "Batagon" peti put povećao cenu za kupovinu somborske fabrike. Stečajni upravnik Ljubović smatra da je ova ponuda vrlo povoljna za FAS

За акумулаторе 7 милиона евра

Foto J.B.

ŠVAJCARSKA kompanija "Batagon internešenal" AG ne odustaje od kupovine Fabrike akumulatora Sombor (FAS), pa je tako dala novu petu ponudu za preuzimanje vlasništva nad Fabrikom akumulatora "Sombor". Prema rečima Predraga Ljubovića, stečajnog upravnika u FAS, nova poboljšana ponuda za njega je vrlo povoljna."Batagon" nudi sedam miliona evra za kupovinu ove čuvene firme, sa poznatim brendom "Blek hors".

On dodaje da je švajcarska kompanija ponudu uputila u predviđenom roku, i da je u odnosu na prethodnu veća za milion evra. To je sada dvostruko više u odnosu na cenu sa otvaranja javnih ponuda. Ljubović kaže da je ovo ujedno i poslednja ponuda "Batagona" jer su naglasili da će se povući ukoliko ova cena ne bude prihvaćena. Osim toga, ovoj švajcarskoj kompaniji 19. oktobra ističe bankarska garancija predata po javnom pozivu za kupovinu somborske fabrike akumulatora.


- Ako Odbor poverilaca ne prihvati ovu ponudu, to neće biti dobro ni za fabriku, ali ni za same poverioce. Nadam se da su shvatili ozbiljnost ponuđača - kazao je Predrag Ljubović. Ukoliko Odbor poverilaca odbije ovu ponudu očekuje se da će stečajni upravnik u najkraćem roku uputiti novi javni poziv za kupovinu Fabrike akumulatora "Sombor".


ULAGANjE

PREDSTAVNICI švajcarske kompanije rekli su da planiraju da u fabriku u prvom kvartalu ulože milion evra. Fabrika bi prvenstveno proizvodila za tržišta Rusije, Nemačke, Švajcarske, Italije i Francuske. Za početak bi angažovali od 450 do 500 radnika, a kasnije bi došli do kapaciteta od 800 zaposlenih.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

abel

12.10.2017. 08:26

zli jezici, a neko bi rekao i sasvim objektivni analiticari bi naveli i da se iza kulisa nazovi svajcarske firme nalazi prehodni vlasnik poznat kao privilegovani nazovi privrednik prethodne vlasti, a koji je nekadasnji uspesni radni kolektiv i upravo doveo do stecaja, poznat i po visemilionskim kreditima bez pokrica od drzavnih banaka koje je dobio u tom periodu zahvaljujuci svojim vezama u vrhu zute vlasti, a koje sada otplacuju svi gradjani Srbije