Почетна / Кошарка / Партизан

Николић пред старт Еврокупа: Трудићемо се, али АБА је приоритет

За црно-беле трка у Еврокупу креће вечерас из Берлина, његове велелепне Мерцедес бенц арене
ФОТО: В. Марковић

Почиње и Еврокуп. Партизан по други пут у својој историји игра у овом такмичењу. И – нема неке посебне амбиције. Јасно је то, више него једном, ставио до знања тренер црно-белих Мирослав Николић.

Додао је и да ће кроз ово такмичење млади добити већу шансу, јер се кроз мечеве са јачим ривалима брже учи и сазрева, постаје играч.

Наравно да то не значи да ће се црно-бели у овој причи унапред предати. Они ће ићи на победу у сваком мечу. Питање је само колико ће када то бити реално.

За црно-беле трка креће вечерас (20, Спортклуб 1), из Берлина, његове велелепне Мерцедес бенц арене. Ту ће истрчати на мегдан Алби.

- Сигурно се нећемо предавати, борићемо се, гледати да што више поправимо одбрану и играти најбоље што можемо. Питање је колико ћемо моћи. Имамо јаку групу - поручио прет пут у Берлин Николић.

У Задру већ у четвртак

Јуче је из Београда, преко Минхена, до Берлина кренуло 13 играча – тим који је у суботу против ФМП-а извојевао прву победу у АБА лиги, појачан Тадијом Тадићем.

Подсећамо, црно-бели се из Берлина неће враћати за Београд, већ ће продужити за Задар, где их у суботу очекује меч четвртог кола АБА лиге.

Тим их Хумске би требало да у четвртак увече стигне у Далмацију, па ће имати довољно времена за одмор и припрему меча.

Искусни стручњак је потом додао:

- Идемо на пут, недељу дана ћемо бити одсутни, тако да ћемо тренирати у ходу – почео је причу Мирослав Николић, шеф струке црно-белих.

Додајући да у Партизану знају у којој се фази налазе, Николић је наставио причу:

- Почиње такмичење у Европи и гледаћемо да одиграмо што боље. Трудићемо се да одржимо добар титам. Друго, добиће прилику млађи играчи, да их разиграмо. Треба правити те играче да буду носиоци игре. Више ће играти, рецимо, Пецарски, да мало осети Европу. Ја тако морам да радим, да би Партизан могао у наредним годинама да се ослони на наког. Ову причу треба издржати. Ко је стрпљив, стрпљив је. Желим да најбоље извучем из наших младих играча, да их усмерим…

Још једном је поновио, не желећи да унапред прави некакав алиби.

- Покушаћу све да добијемо неку утакмицу. Али, не верујем да ћемо нешто направити, да идемо даље или тако нешто. Све екипе су доста јаке.

Али…

- Нама је ипак приоритет Задар који следи у суботу.

Чињеница је да у Партизану има много простора за напредак. Састављен је од младих, изузетно, талентованих играча који временом само могу да буду бољи. И то је оно што Николић стално потенцира. Упитан, пак, у ком сегменту његов тим у овом тренутку може да буде бољи, шеф струке црно-белих је рекао:

- У одбрани! Кубуримо са одбраном, не можемо да бранимо централни пик. Мислим да ће млади играчи навикнути на моје принципе. Зато кажем да ћемо све у ходу радити. Такође, морамо да побољшамо и скок мало. А у нападу… још нам не иде лопта добро. Мора да буде пас више. Али и то ћемо побољшати. Играћемо брзо, да из одбране истрчимо контранапад – закључио је Николић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ćela
Kaži istinu muto . Nije Aba prioritet , već opstanak u ABA ligi !!!!!
Karlo Veliki
Ako se pisalo da su Jovanovic i Tanaskovic otisli na pozajmicu otkud sada oni ovde? Sta se dogadja, i da li se to neko izzivljava sa Vilsonom? Da li iza ovog rostera stoji klub ili je to novinarska improvizacija?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.