');
Najnovije vesti
Blic Kultura Vesti

Koncerti za decu u Filharmoniji do 20. oktobra

Muzički program za decu, "Putovanja miša Mije", Beogradska filharmonija izvodiće za decu predškolskog uzrasta od 10. do 20. oktobra radnim danima od 10 i 12h u Sali BGF.

decji koncerti bg filharmonija Foto: BG filharmonija / Promo
decji koncerti bg filharmonija
Foto: BG filharmonija / Promo


Glumica Milena Moravčević prikazivaće avanture miša Mije prema stihovima Laze Lazića, a filharmoničari zajedno sa dirigentom Aleksandrom Kojićem muzikom će voditi klince u različite evropske zemlje, poručuju iz Beogradske filharmonije.
Dok predškolci zajedno sa Mijom "obilaze" Španiju, Veliku Britaniju, Italiju, Francusku, Nemačku i Srbiju, imaju priliku da čuju i zapamte najpopularnije melodije iz Bizeove "Karmen", Betovenovih simfonija, Rosinijevog "Sevljiskog berberina", Verdijevog "Rigoleta", ali i Konjovićeve "Velike čočečke igre" i Hristićeve "Grlice". Mijin putopis deca prate i kroz živopisne ilustracije umetnice Jelene Kosovac Savić.

Ivan Tasovac sa decom
Foto: BG filharmonija / Promo
Ivan Tasovac sa decom

- Nastupe svakog petka pred našom publikom na Kolarcu može da zaseni samo osećaj koji imamo u periodima kada dva puta godišnje po 15 dana posvetimo najmlađoj publici. Tada u Filharmoniju ulaze veseli, mali ljudi da slušaju naše dečje koncerte koje pripremamo sa velikom pažnjom, svesni da su oni već sutra naša verna publika - kaže Ivan Tasovac, direktor Beogradske.
Na koncertima koji se dva puta godišnje organizuju za klince predškolskog uzrasta i za mlađe školarce, više od 4000 mališana upozna Filharmoniju i klasičnu muziku na njima prilagođen način.