Vesti iz zemlje

11.10.2017. 12:47

N1

Autor: Nova Ekonomija

Predsednik Evropskog parlamenta dovodi u Srbiju investitore iz EU

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani najavio je nakon razgovora sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić da će posetiti Srbiju u znak podrške njenom putu integracija u EU. Tajani će posetiti Srbiju do kraja januara 2018.

Tajani je istakao da će u pripremu posete uključiti komoru privrednika koji bi osnažili ekonomsku pomoć Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije zahvalila je na podršci Srbiji u evrointegracijama i precizirala je da će se poseta predsednika Tajanija realizovati do kraja januara 2018. godine, te da će dolazak pula investitora osnažiti ekonomske reforme u zemlji.

Premijerka Brnabić je ponovila da je makroekonomska stabilnost postignuta naporima njenog prethodnika na čelu Vlade Srbije, te da se nakon ekonomskog osnaživanja Srbija može posvetiti trećem stubu na kojem počiva njen evropski put, a to je reforma pravosuđa.

Brnabić je zahvalila i na podršci i razumevanju koje je EU iskazala prema Srbiji tokom migrantske krize sa kojom smo suočeni od 2015. godine i dodala da Srbija ostaje privržena zajedničkoj bezbednosnoj politici EU.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.