Računari i Galaksija

Samsung predstavio Star Wars robote-usisivače

Za sve one koji su sanjali da koriste Silu (The Force) za čišćenje svog doma, Samsung je nedavno predstavio par Star Wars POWERbot™ usisivača, koji su u pretprodaji od 10. oktobra.

PCPress.rs Image

Star Wars usisivači dolaze u obliku Darth Vader i Stormtrooper modela, što znači da je usisavanje zvanično postalo posao Tamne strane. Oba modela imaju usisnu moć od 10 vati, te četku koja je široka 290 milimetara, što je za 42% više od standardnih četki, koje su široke 204 milimetra. Senzor na vrhu usisivača skenira prostoriju, te mapira prostor kako bi izračunao putanju koja će mu biti najefikasnija za kretanje.

Usisivači u sebi sadrže i CycloneForce tehnologiju, koja stvara centrifugalnu silu koja pomaže da se čestice prašine zadrže u unutrašnjoj komori, dok se veći komadi šalju u spoljašnju. Rezultat toga je filter koji duže ostaje čist, te sprečava da dođe do začepljenja. Najzanimljiviji podatak o ovim modelima je svakako taj da mogu da govore, te u dom vlasnika stižu opremljeni frazama i muzikom iz Star Wars serijala. Tako, na primer, kada model Darth Vader uključi turbo mode čuje se “You are powerful“, a kada se vrati na punjač pušta Imperijalni marš. Modelima može da se upravlja preko daljinskog upravljača, aplikacije za pametni telefon, Amazon-ove Alexa-e, tako da Dark Lord nema izbora do da posluša naređenja i eliminiše prašinu.

Pročitajte i:  Samsung predstavlja Galaxy AI viziju na kongresu MWC 2024 sa najnovijim proizvodima i uslugama

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,