Osumnjičeni da su oštetili državni budžet za 280 miliona

D. N.

11. 10. 2017. u 15:35

Policija uhapsila je Č. B. (58) iz Požarevca i D. D. (33) iz Smedereva, zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja, čime su oštetili budžet države za više od 280 miliona dinara

Осумњичени да су оштетили државни буџет за 280 милиона

Policijska uprava Požarevac
Foto: D. Novković

POŽAREVAC - Požarevačka policija, u saradnji sa poreskom policijom, uhapsila je Č. B. (58) iz Požarevca i D. D. (33) iz Smedereva, zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja, čime su budžet Srbije oštetili za više od 280 miliona dinara.

Sumnja se da su njih dvojica, i još jedna osoba za kojom je raspisana potraga, od januara do decembra 2016. godine, kao odgovorna lica u tri privredna društva sa teritorije Požarevca, Smedereva i Beograda, sačinili račune sa neistinitim sadržajem o navodno izvršenom prometu dobara u ukupnom iznosu od oko 1,4 milijarde dinara.

- Na osnovu ovih računa, Poreskoj upravi u Požarevcu podneta je poreska prijava sa neistinitim sadržajem, po osnovu koje je umanjena poreska obaveza za više od 230 miliona dinara - navodi se u saopštenju Policijske uprave Požarevac.

Pročitajte još - Utajeno 10 milijardi

Č. B. se tereti i da je od januara do juna 2016. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreza po odbitku, u poslovnim knjigama svog preduzeća, evidentirao nabavku sekundarnih sirovina od fizičkih lica u ukupnom iznosu većem od 460 miliona dinara.

Te prihode u poslovnim knjigama Č.B. je predstavio kao druge prihode fizičkih lica na koje nije prijavljen i nije plaćen porez u ukupnom iznosu od oko 49 miliona dinara. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije