PARTIZAN SLAVIO U BOLJEVCU: Trojka protiv Rtnja

M. BLAŽIĆ

11. 10. 2017. u 15:53

Crno-beli na gostovanju u šesnaestini finala Kupa Srbije savladali Rtanj sa 3:0

ПАРТИЗАН СЛАВИО У БОЉЕВЦУ: Тројка против Ртња

Igrači Partizana i Rtnja Foto: FK Partizan

PARTIZAN je iskoristio "blagodeti" Kup takmičenja, odnosno činjenicu da je naspram sebe imao srpskoligaša Rtanj, da se posle reprezentativne pauze vrati na pobednički kurs. Odigrali su crno-beliu Boljevcu taman koliko je bilo potrebno da prolaz u osminu finala najmasovnijeg takmičenja ne dođe u pitanje - 0:3 (0:1).

Istorijski događaj za Boljevac privukao je na tribine gradskog stadiona više od 5.000 ljubitelja fudbala, a i pored toga što je Rtanj očekivano ubedljivo poražen sigurno je da niko kući nije otišao nezadovoljan. Publika je videla rutinu srpskog šampiona, ali i dobro, borbeno izdanje pulena Hakije Rovčanina, koji mogu da žale za prečkom Đokovića u 61. minutu, ali i nedosuđenim penalom tri minuta kasnije posle neopreznog starta golmana crno-belih Marka Jovičića.

Sve ostalo što se dešavalo u Boljevcu usmeravano je sa crno-bele strane. Nešto sporiji ritam u prvih pola časa presečen je golom Leandrea Tavambe u 35. minutu kada je Kamerunac na asistenciju levog beka Miletića lako matirao Miloševića.

Pitanje pobednika je praktično bilo rešeno već posle prvog gola kluba iz Humske, pa je do kraja ostalo kao nepoznanica samo kolikom razlikom će biti izražen trijumf crno-belih. Arbitar Milan Ilić sredinom drugog poluvremena nije dosudio penal za domaćina, ali jeste u 70. minutu na drugoj strani posle igranja rukom od strane Đokovića. Jevtović je duplirao prednost gostiju sa bele tačke, a konačan rezultat postavio je rezervista Ožegović u 86. minutu. n

RTANj - PARTIZAN 0:3 (0:1)

STRELCI: Tavamba u 35, Jevtović u 70. (iz penala) i Ožegović u 86. minutu. Gradski stadion u Boljevcu. Gledalaca: 5.000. Sudija: Milan Ilić (Ćuprija) 7.

RTANj: Milošević 6,5 - Đoković 6,5, Nikolić 6, Cokić 5,5, Trifunović 5,5 - Golubović 6, Cvetković 5,5, Anđelković 5,5(od 72. Petrović -), Čaurević 5,5, Ramadani 6 - Milunović 6.

PARTIZAN: Jovičić 6,5 - 73 Miletić 6,5, Ostojić 7 (od 88. Marković -), Mitrović 6,5, 26 Miletić 7 - Jevtović 7, Everton 7, Đuričković 6,5, Suma 6, Solomon 6 (od 60. Ilić -) - Tavamba 7 (od 72. Ožegović -).

Igrač utakmice: Leandre Tavamba (Partizan)








Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Penaltizan, penaltizan

11.10.2017. 15:57

Čak ni na seoskoj livadi nisu mogli bez penala, a za Rtanj nije dosuđen čist penal što bi možda tada dovelo do izjednačenja. Bruka i sramota kad se gura državni projekat Patlidžan.

Sumadinac KG

11.10.2017. 17:27

@Penaltizan, penaltizan - Tebi je vazno da nesto kazes, jer ovako virtuelno nema ko da ti ospori, (uzivo te verovatno niko ne slusa)...pa ti to koristis... Povuci jednu vertikalnu crtu, (kao u tablicu za recke), pa stavi koliko penala za "Zvezdu", a koliko za "Partizan" u zadnjih 15 godina.... Videces dal je neko penaltizan, ili ZVEZDANESTERAC... Zelim ti svako dobro u tvom "virtuelnom uzivanju" i samozadovoljenju