Partizan lako pobedio Rtanj i izborio plasman u osminu finala fudbalskog kupa

Beta 11.10.2017

Branilac trofeja u Kupu Srbije fudbalski klub Partizan plasirao se danas u osminu finala, pošto su njegovi fudbaleri u zaostaloj utakmici sa 3:0 pobedili trećeligaša Rtanj u Boljevcu.

Golove za Partizan postigli su Leandre Tavamba u 35. minutu, Marko Jevtović u 70. iz jedanaesterca i Ognjen Ožegović u 86.

Partizan je nastupio u kombinovanom sastavu, a utakmica je privukla veliku pažnju stanovnika Boljevca, pošto se na stadionu okupilo 5.000 ljudi. Škole u Boljevcima danas nisu radile, a radno vreme je bilo skraćeno.

Partizan je prvu priliku imao preko Petra Đuričkovića u četvrtom minutu, ali je on šutirao pored gola. Posle toga crno-beli nisu napravili šansu sve do 26. minuta kada je na pas Đuričkovića Sejduba Suma izašao ispred golmana Vladimra Miloševića, ali je šutirao preko gola.

Posle toga Partizan je pojačao napade, prvo je pokušao Marko Jevtović, u 33. minutu, ali mu je golman domaćih odbranio, a dva minuta kasnije branilac trofeja je poveo. Iskosa sa desne stane centrirao je Nemanja Miletić, a Tavamba je loptu zahvatio glavom i poslao je u mrežu.

Rtanj je u 62. minutu imao odličnu priliku da dođe do izjednačenja, ali je defanzivac Nikola Đoković iz slobodnog udarca sa oko 18 metara pogodio prečku.

Samo sedam minuta kasnije Đoković je u svom šesnaestercu igrao rukom nakon što je Saša Ilić snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Jevtović u 70. minutu.

Crno-beli su konačan rezultat postavili u 86. minutu kada je Ožegović nakon proigravanja Jevtovića pobegao odbrani Rtnja i u situaciji "jedan na jedan" zatresao mrežu rivala.

U drugoj zaostaloj utakmici prvog kola Kupa Srbije, Napredak je na gostovanju sa 1:0 pobedio Bežaniju i izborio plasman u osminu finala.

(Beta, 10.11.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »