');
Najnovije vesti
Blic Zabava Vesti

"SKUPILA SAM RUKE I POCEPANU HALJINU" Oglasila se još jedna naša glumica koja je prošla pakao sa poznatim rediteljem

Nakon ekskluzivne priče Snežane Savić za "Blic" o nedaćama kroz koje je prolazila tokom karijere i ne tako očekivane ponude reditelja, oglasila se još jedna njena koleginica.

Olivera Katarina Foto: RTB / Promo
Olivera Katarina
Snežana Savić
Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija
Snežana Savić

Umetnica velikog kalibra Olivera Katarina je takođe za nas otkrila kroz kakve neprilike je prošla na snimanjima. Neprijatnost ju je sačekala na snimanju filma "Derviš i smrt" kada je sarađivala sa proslavljenim rediteljem.

Olivera Katarina
Foto: RTB / Promo
Olivera Katarina

- Svi reditelji su od mene tražili da se skidam, a to nikada nisam htela da prihvatim, zato sam odbijala uloge. Retko koji film je bio da reditelj nije hteo da me svuče. Bila sam istrajna i tu je bilo problema. Smatrala sam da ulaženje u moju intimu je nedopustivo. Ima jedan slučaj u filmu “Derviš i smrt” Zdravko Velimirović je nagovorio Voju Mirića, bez mog znanja i dopuštenja da povuče i pocepa haljinu u kadru. On je meni trgao haljinu, ali nije uspeo da me obnaži, odmah sam regovala i skupila ruke i poderanu haljinu. A dokle je to išlo, na svašta su bili spremni. Međutim, naprvila sam skandal kako su smeli to da se usude da mi urade, nisam to dopustila. Uspela sam da budem dosledna, ali sam platila cenu. Neke kolegnice smatraju da je dužnost od glumce da sluša sve što reditelj hoće, ne mislim tako. Nije potrebno biti nag da bi dočarao bilo koje stanje, mislim da je to neportrebno - priča Olivera Katarina koja je obeležila jedan period jugoslovenske kinematografije.

Olivera Katarina danas
Foto: Privatna arhiva
Olivera Katarina danas

Sa pomalo sličnim problemom susrela se i naša proslavljena glumica Snežana Savić. On je prvi put progovorila o nepristojnim ponudama koje je imala od jednog reditelja. Šta je sve prošla i doživela ova lepa glumica, saznajte OVDE.

Harvi Vajnštajn
Foto: Tanjug/AP
Harvi Vajnštajn

Povod za razgovor sa ovom glumicom i Snežanom Savić bio je skandalozan čin producenta Harvija Vajnštajna čija je priča potresla sve u Americi. On je u poslednje tri decenije silovao nekoliko glumica, a na njegovom "spisku" našla su se i velika poznata imena. Kakve nedaće su imale sa njim i kakve monstruozne poteze je povlačio, pročitajte OVDE.