IZ ZATVORA U MANASTIR: Amfilohije garantovao za Branku Milić, optuženu za pokušaj  terorizam u Crnoj Gori!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Sud ukinuo pritvor

IZ ZATVORA U MANASTIR: Amfilohije garantovao za Branku Milić, optuženu za pokušaj terorizam u Crnoj Gori!

Crna Gora -

PODGORICA - Viši sud u Podgorici ukinuo je danas pritvor srpskoj državljanki Branki Milić, optuženoj za umešanost u pokušaj terorizma na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Pritvor joj je ukinut posle garancije koju je dala Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC). Milić, koja je u pritvoru od oktobra prošle godine i kojoj se sudi pred Višim sudom u Podgorici, počela je štrajk gladju pre 13 dana jer smatra da su joj u postupku "uskraćena sva ljudska prava".

foto: Zorana Jevtić

Njen advokat Jugoslav Krpović je u utorak Višem sudu u Podgorici predao zahtev za ukidanje pritvora svojoj branjenici, uz garancije Mitropolije crnogorsko-primorske da će joj biti obezbeđen smeštaj u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice Duga na Bioču, u blizini Podgorice.

Posle blagoslova mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, igumanija toga manastira Jovana potpisala je podnesak u kojem se navodi da je spremna da Milićeva bude zbrinuta u Manastiru i da joj se obezbedi prevoz prilikom odlazaka na suđenja.

Milićeva, koja je članica četničkog pokreta u Srbiji, odbacila je navode optužnice i ocenila da su slučaj režirali specijalni tužilac Crne Gore i vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), a da su uhapšeni "statisti".

U Višem sudu u Podgorici se od početka septembra sudi grupi srpskih, crnogorskih i ruskih državljana koji su navodno bili deo ruske zavere s ciljem da se spreči ulazak Crne Gore u NATO. Svi optuženi, koji prisustvuju suđenju su negirali krivicu i umešanost u navodni pokušaj terorizma.

Kurir.rs/Beta

Foto Zorana Jeftić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Snaja Zorana Marjanovića jedan od glavnih svedoka! Sumnja se da Milica nešto krije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja