Mesi: Mundijal bez nas - ludost (VIDEO)

B.A.

11. 10. 2017. u 16:54

Ova grupa fudbalera zaslužuje u svakom pogledu da bude učesnik šampionata, i očekujem da do tada još napredujemo. Moram da priznam da mi je svašta prošlo kroz glavu kada smo primili gol, kaže Mesi

Меси: Мундијал без нас - лудост (ВИДЕО)

Mesi sa saigračima posle velike pobede u Ekvadoru Foto AP

LjUBITELjI fudbala širom planete gledaće Lionela Mesija na Mundijalu 2018. As Barselone je het-trikom u poslednjem kolu Južnoameričke zone na gostovanju Ekvadoru (3:1) doneo "gaučosima" presudne bodove za plasman u Rusiju, čime je sprečio da se dogodi najveća senzacija kvalifikacija. Sa najvećeg takmičenja, dvostruki prvak sveta je prethodni put izostao još 1970. godine.

- Svetsko prvenstvo bez nas bilo bi ludost - izjavio je Mesi posle utakmce u Kitu. - Ova grupa fudbalera zaslužuje u svakom pogledu da bude učesnik šampionata, i očekujem da do tada još napredujemo. Moram da priznam da mi je svašta prošlo kroz glavu kada smo primili gol i gubili sa 1:0. Uplašio sam se da ćemo ispasti. Međutim, sve je ispalo dobro na kraju, kvalifikovali smo se, i sada je vreme da uživamo.

Mesiju (30) će turnir u Rusiji biti četvrta prilika da prvi put dođe do najvrednijeg pehara. Najbliži cilju bio je u Brazilu 2014, kada je Argentina posle produžetaka izgubila od Nemačke (0:1). Ovoga puta je "gaučosima" visio mač nad glavom do završnih 90 minuta, jer su imali samo šest trijumfa u 17 susreta, ali su, ipak, dobili šansu da jurišaju na treću planetarnu titulu (osvojili su ih 1978. i 1986).

Pored Argentine, u završnoj rundi su plasman na SP obezbedili Urugvaj i Kolumbija, a odranije je Brazil bio siguran putnik. Peru će u interkontinentalni baraž sa predstavnikom Okeanije, a to je Novi Zeland. Te selekcije se raduju, a plaču Čileanci, koji su izgubili od "karioka" (0:3), u meču u kojem im je bio potreban samo bod. Tragičari su i Paragvajci, budući da su poraženi kod kuće od poslednjeplasirane Venecuele (0:1), a sa trijumfom su mogli pravo u Rusiju. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije