Најновије

НЕМЦИ ТВРДЕ: Амерички „патриот“ нема шансе против руског С-400!

Захтеви за руским противваздушним ракетним комплексима С-400 „Тријумф“ су толико бројни да чак и представник компаније произвођача „кокетљиво“ изјављује: „Могућности производње тих система нису неограничене“, пише немачки лист „Зидојче цајтунг“.

С-400 у акцији (Фото: Јутјуб)

Немачки лист подсећа да је пре пола године објављено саопштење о продаји С-400 Кини. Пре тога се Русија о испорукама система договорила са Индијом, „која се наоружава“. Прошле недеље закључена су још два велика уговора: са Турском и Саудијском Арабијом.
Према речима саветника руског председника Владимира Кожина, за куповину руских противваздушних ракетних система формиран је читав ред — интересовање показују у Југоисточној Азији, на Блиском истоку и у неким другим државама.
Аутор чланка објашњава зашто је уговор користан за Турску. Као држава-чланица НАТО-а, она демонстративно даје на знање да одбија америчку војну помоћ.
Ипак, тај „акт политичког неразумевања“ без војне супериорности руских система не би имао смисла, наглашавају у „Зидојче цајтунг“.
„Модернизовани мобилни систем С-400, фактички цела група лансирних система, сматра се веома ефикасним, јер може да пресреће и аутоматски напада најразличитије циљеве: ловце, извиђачке авионе који високо лете, као што су ’авакси‘, балистичке ракете, крстареће ракете, дронове, чак и невидљиве бомбардере“, пише аутор.
„Тај систем је доказао своју супериорност над осталим системима, то је заиста најбољи систем међу постојећим ПВО системима“, цитира немачки лист Дмитрија Шугајева, директора Федералне службе за војно-техничку сарадњу.
Експерт за наоружање, бивши пуковник Волфганг Рихтер сматра да је руски систем С-400 „најбоља роба на међународном тржишту“.
„Ти системи су сигурно бољи од америчких система ’Патриот‘ који постоје у Немачкој. И мање коштају“, констатовао је он.
За Русију су недавни велики уговори такође веома важни. Они потврђују њену репутацију као друге највеће државе извозника наоружања у свету. Осим тога, прва испорука С-400 у једну државу НАТО-а задовољава стратешке амбиције Москве — САД нису биле одушевљене договором Русије и Турске.
„Уосталом, Грчка, друга чланица НАТО-а, већ је купила руске систем С-300, али неприметније од Турске“, навео је аутор.
Погледајте ОВДЕ видео о моћном С 400, под називом "Из Русије с љубављу".
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Моћни с 400 без премца у војној индустрији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА