FOTO: Uzbunjivaču Zoranu Pandurovu zapaljen automobil na Detelinari

Uzbunjivaču Zoranu Pandurovu, koji je zaposlen u komunalnoj inspekciji Novog Sada, sinoć je zapaljen automobil citroen C4 ispred njegovog stana na Detelinari.
U eksploziji koja se dogodila u tri sata iza ponoći nije bilo povređenih, a sem njegovog oštećeno je još jedno vozilo na parkingu.
 
Širenje vatre sprečili su vatrogasci, ali je šteta na automobilu koji je star sedam godina ogromna.
 
"Plamen je bio visok pet metara, buknulo je i drveće. U komšiluku postoji video nadzor, ali ne nadam se da će pomoći u istrazi jer verujem da je reč o stučnjacima koji su bili maskirani", kazao je Pandurov za Pištaljku.
 
U policijskoj stanici na Detelinari su kazali da "predmet još nije zaveden i da još uvek nije određeno koji će inspektor raditi na njemu". Slična situacija je i u tužilaštvu, jer dežurni tužilac nije bio u kancelariji, a u pisarnici ovaj predmet još uvek nije ni zaveden.
 
Pandurov tvrdi da su mu policijski inspektori koji su vršili uviđaj rekli da je automobil namerno zapaljen. "Rekli su mi da je vozilo bilo poliveno benzinom, koji je prosut sa vrha automobila da se sliva preko šoferšajbne do motora. Šibica je nađena na krovu kola".
 
Pandurov je pomogao koleginici Mariji Beretki da 2015. godine prijavi koruptivne radnje načelnika Uprave za inspekcijske poslove Vladimira Balabana i njegovog zamenika Dejana Šijaka, zbog čega su oni smenjeni u julu ove godine. On smatra da razlog podmetanja požara treba tražiti upravo u činjenici da je doprineo razotkrivanju korupcije.
 
"Pretili su mi preko društvenih mreža kada je objavljeno da smo Marija i ja dobili postupak pred sudom zbog odmazde koju smo trpeli zbog uzbunjivanja", rekao je Pandurov, koji je zajedno sa njom svedok na suđenju optuženim čelnicima inspekcijske Uprave. 
 
Podsetimo, Apelacioni sud je u julu ove godine doneo prvu pravosnažnu presudu za lice povezano sa uzbunjivačem, a u korist Zorana Pandurova u procesu protiv gradske uprave Novog Sada. Utvrđeno je da se Gradska uprava svetila uzbunjivačima jer su ukazivali na korupciju.
 
Uz objavu pravosnažnih presuda po Zakonu o zaštiti uzbunjivača, Viši sud u Novom Sadu naložio je i da se Mariji Beretki i Zoranu Pandurovu isplate novčane nadoknade zbog povrede časti i ugleda i pretrpljenih duševnih bolova. Njih dvoje su sada svedoci u krivičnom postupku koji se za zloupotrebu službenog položaja vodi protiv njihovog bivšeg šefa Vladimira Balabana.
  • Parking Servis

    13.10.2017 12:05
    Kazna
    Nije bio propisno parkiran!
  • miki21

    13.10.2017 11:36
    danilo
    Bot? Pa toliko neobrazovan. Ni pola sendviča za ovaj komentar.
  • neko

    12.10.2017 20:51
    solidarnost
    Kada bi se skupilo nas dovoljno, i kada bi 021 objavio broj računa, mogli bi da skupimo ovom hrabrom čoveku za novi auto - da pokažemo da nije usamljen. Pretpostavljam da je i on prijavio one koji su radili protiv opšteg dobra, odnosno protiv svih nas. Ne dajmo im da pobede!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika