KRAJ: Alba - Partizan 111:85

Novosti online

11. 10. 2017. u 19:27

Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz od Albe u Berlinu u utakmici prvog kola Grupe C Evrokupa - 111:85

КРАЈ: Алба - Партизан 111:85

Patrik Miler foto ABA liga

Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz od Albe u Berlinu u utakmici prvog kola Grupe C Evrokupa - 111:85


PRVA ČETVRTINA

Partizan igra bez Marka Čakarevića, koji je lakše povređen. Vilijams-Gos dobro otvara meč, dva puta lako stiže do koša rivala, ali ni domaćin nije imao problema u napadu, nakon trojke Vargasa, Sikma "veže" dva koša i preokreće na 7:4. Nekoliko grešaka crno-belih nateralo je Nikolića da traži tajm-aut.


To ne rešava probleme u napadu Partizana, Andrić i Šalić prave nove greške, a Gifi i Sikma novim košem povećavaju na 12:4. Seriju domaćina konačno prekida Mrinković. Međutim, Sikma opet u centru pažnje, krade loptu igračima crno-belih, koji imaju već sedam izgubljenih i Alba održava prednost - 14:10.ž

Utakmica je prekinuta zbog problema sa elektronikom u Berlinu. I posle više od deset minuta čekanja meč je nastavljen, a to je odgovaralo Albi. Sedam uzastopnih poena Spensera Baterfilda, kojima je povećao na 21:12. Šalić je bio jedini stelac za Partizan..Šnajder slobodnim bacanjima povećava na 23:12 i Partizan je već u problemu.

Miler i Marinković posle dugo vremena donose Partizanu dva uspešna napada, ali Šalić pravi još dva faula koja omogućavaju Albi da sa "penala" održava prednost (27:17). Partizan preko Milera dolazi na minus šest - 27:21. A na terenu se pojavio i Aleksandar Aranitović veliki talenat srpske košararke, koji je imao dosta problema sa povredama.


DRUGA ČETVRTINA

Ofanzivni skok i spoljni šut donose Albi +14 na startu drugog peroda, Miler na trenutak prekida seriju domaćina, ali su crno-beli bili nemoćni i u napadu i u odbrani pa je domaćin serijom 9:2 stigao do maksimalnih 39:23.

Peno je diktirao igru Albe koja je forsirala igru u reketu, što joj je donosilo poene, dok je s druge strane Partizan poentirao tek na mahove. Alba pogotkom Pena iz reketa ide na "plus 16" - 39:23. Šnajder preko Pecarskog - 41:24. Uzvraća Veličković prodorom za 41:26, zatim je izborio faul u napadu Kliforda, ali Sikma poentira nakon što Partizan nije uspeo da izvede aut za pet sekundi - 43:26.

Nova izgubljena lopta crno-belih. Peno igra leđima protiv Vilijams-Gosa, beleži "2+1" i Alba je već na 20 poena razlike - 46:26. Partizan je uspeo potom malo da ubrza igru i preko Vilijams- Gosa poentira nekoliko puta, a potom je Veličković pogodio trojku za -13 (50:37).

Lepi poeni Marinkovića, ali Siva mini rolom u finišu odbija nalet crno-belih i donosi Albi 57:39 na poluvremenu.


TREĆA ČETVRTINA

Počela je treća četvrtina onako kako je završena druga. Greška crno-belih i laki poeni Baterfilda – 59:39. Uz dosta oscilacija i Partizan ipak uspeva da "veže" nekoliko dobrih napada, poentiraju Vilijams-Gos, Šalić i Andrić, ali nije značajno smanjio zaostatak (59:45).

Mogli su crno-beli još malo da se približe, ali su Andrić i Marinković promašili šuteve za tri poena.Na drugoj strani Peno pogađa trojku za 64:45. Šalić je iskoristio samo jedno slobodno bacanje, a Gifaj pogodio novu trojku za Albu koja je na plus 21 – 67:46. Nikolić traži tajm-aut.

Posle tajm-auta Nikolića crno-beli vežu pet poena preko Gavrilovića i Milera, koji pogađa dodatno slobodno nakon polaganja iz kontranapada. "Prodala" je Albanekoliko napada, ali Partizan uzvraća istom merom, pa se domaćin brzo vraća na +18 - 76:58.


ČETVRTA ČETVRTINA

Marinković otvara poslednji kvartal novim košem, ali Peno uzvraća odmah s druge strane. Potom je usledila nova serija grešaka i promašaja s obe strane, što iz reketa, što za tri poena, ali Marinković uspeva da "navuče" nova tri poena i smanji na 76:62.

Posle nekoliko loših napadačkih minuta, Albase opet budi, te trojkom Sikme i zakucavanjem Kliforda opet sprečava crno-bele da konačno spusti zaostatak ispod 15 poena- 88:70.

Pitanje pobednika se već dugo ne postavlja već samo sa koliko razlike će se meč završiti u korist Nemaca. Posle serije grešaka crno-belih Alba ponovo ide na plus 20 – 93:73, a Muta Nikolić traži još jedan tajm-aut.

Nemački tim je uspeo da prebaci i "stotku" , pa je Partizan preživeo katastrofu u Berlinu - 111:85.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

MatijaBG

11.10.2017. 20:12

Nije valjda da ovu sprdnju od Partizanovog tima pratite ovako u ULEB Cup-u....Nikolić je doveden da uništi BC Partizan i ove godine klubovi JSD Partizan su dno dna.

ercov

11.10.2017. 21:23

Muto prestani da foliras ovaj narod o pravljenju igraca kada za to nisi sposoban a da ne pominjem da nisi u stanju ni odbranu da pravis jer tim koji primi za poluvreme skoro 60 koseva i to od ovakve Albe ne bi trebao iz Srbije da izadje. Ovo je brutalno ponizavanje KK Partizan i srpske kosarke.

vitez

11.10.2017. 22:20

neznam samo jesmo li jadniji u fudbalu ili kosarci..Mutina formacija bez odbrane,novitet u kosarci

Dragan Bgd

11.10.2017. 23:02

Sta,malo vas nakantali a! niste verovali Danilovicu prosle godine kad vam je upravo to savetovao,da se manete EK,jer zna kako ste brosli sa vasim dulom,pre neku godinu,od 10, 3 pobede,elem,ovo je tacno da Muta zamajava grobarsku javnost,mene ne moze a evo i zasto.Naime,primer Pecarski,decko za neki mesec puni 18 godina,pricaju 2000-to godiste jeste al je rodjen u februaru,napravio ga Zemun i sad ga vi pravite,kad bise salili.E to je brkanje baba i zaba.Stalno ste otimali igrace,nema vise.