Куп Србије: Звезда убедљива (видео), победа Борца

Црвена звезда је лако прескочила прву препреку у националном Купу, убедљиво је савладала Динамо из Врања са 5:0.
FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Комбиновани састав који је извео тренер Милојевић сломио је отпор гостију у другом делу првог полувремена, а лидер Прве лиге оставио је добар утисак у првих пола саста меча. Упустили су се у надигравање са фаворитом, створили и неколико полуприлика, али након примљеног гола потпуно су стали. Мрежу је први погодио Лука Аyић из слободног ударца са неких 20 метара, ефектним шутем који је био неухватљив за Весића. Други гол Динамо је примио после прекида, Срнић је у 44. минуту извео корнер, високо је скочио Пешић и лопту главом закуцао у мрежу. Платили су Врањанци данак неискуства. У првом минуту судијеске надокнаде испали су из игре након корнера, севнула је контра коју је започео Срнић, а наставио Пешић несебичном асистенцијом за други гол Луке Аyића.

У наставку меча борили су се гости а Звезда је одрађивала посао. У 60. минуту пресликана акција када је постигнут трећи погодак, актери исти, асистент Пешић а стрелац Аyић. Коначан резултат - 5:0 поставио је такође веома агилни Славољуб Срнић после школски изведеног контранапада.

Мала сенка на лако извојеван тријумф су две повреде играча Црвене звезде. Већ у 10. минуту Рикардињо је морао да напусти терен, а заменио га је Милијаш, док је у финишу утакмице после једног дуеал и након тешког пада без свести остао Фринпонг. Уз помоћ лекарског тима напустио је терен, а још увек нема званичних информација о здравственом стању Звездиног штопера.

З. Рангелов

Црвена звезда - Динамо (В) 5:0 (3:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца 3.000, судија: Марковић (Београд), стрелци: Аџић у 25, 45. и 60, Пешић у 44. и Срнић у 76. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 7, Фринпонг 7, Савић 6, Анђелковић 6, Рачић 7 (Бајиновић), И. Илић 6, Срнић 7, Рикардињо - (Милијаш 7), Аџић 8 (Стојковић), Пешић 8.

ДИНАМО: Вестић 6, Гашић 5, Окомајин 5, Сурака 6, Стојковић 5 (Стошић), Д. Стевановић 6, Станковић 6, Недељковић 5 (Јеремић 6), М. Стевановић 6, Младеновић 5 (Христић), Миловановић 5.

Резултати

БОЉЕВАЦ: Ртањ - Партизан                 0:3

НОВИ БЕОГРАД: Бежанија - Напредак 0:1

УЖИЦЕ: Слобода - Борац (Ч)                1:2

БЕОГРАД: Ц. звезда - Динамо (В)         5:0

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести