Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 11. 10. 2017.

| Ekonomija

U Leskovcu otvorena fabrika za proizvodnju građevinskih sendvič-panela

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Fabrika TerraSteel Leskovac
Plan je proizvodnja ali i izvoz u zemlje bivše Jugoslavije; Foto: B. A.

Na prostoru nekadašnje fabrike za proizvodnju građevinskih sendvič-panela „Interlemind“, danas je zvanično puštena u rad proizvodna linija rumunske kompanije „TeraSteel“. U ovu fabriku uloženo je, kako kažu, 11 miliona evra i u njoj će raditi 81 radnik.

Fabriku su svečano otvorili državni sekretar u Ministarstvu privede Dragan Stevanović, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i izvršni direktor „TeraSteel Srbija“ Zoran Cvijović. Stevanović,-Cvetanović-i-Cvijović,-foto-B.A Foto: B. A.

Misija kompanije je, kako navode, proizvodnja, ali i izvoz sendvič-panela na tržišta zemalja bivše Jugoslavije, Bugarske, Mađarske, Albanije, južnog dela Rumunije i severnog dela Grčke. Nova fabrika, kako je ocenio državni sekretar Dragan Stevanović, posledica je toga što je Srbija postala dobra izvozna destinacija, sa dobrim poslovnim okruženjem.

Bilo bi mi drago da svaki dan presecamo po jednu ovakvu vrpcu. Želim „TeraSteel"-u da se ovde osećaju kao Leskovčani i da se sledeće godine vidimo sa novim planovima i ambicijama - poručio je Stevanović.

Proizvodni-pogon-TeraSteel-Leskovac-4,-foto-B.A Foto: B. A. U toku sledeće godine, prema rečima Zorana Cvijovića, izvršnog direktora "TeraSteel Srbija", kompanija želi da u Leskovcu proizvede i proda panele u vrednosti od preko 28 miliona evra. Takođe je napomenuo da ova fabrika ima slične proizvodne kapacitete i sličnu opremu kao i fabrika u Rumuniji.

Značajan deo proizvedenih panela namenjen je izvozu, što će Srbiji dati status važnog izvoznika u ovoj industriji u regionu – rekao je Cvijović.

Sendvič-paneli koriste su u izgradnji industrijskih objekata poput fabričkih hala, skladišta, trgovinskih centara i hladnjača. Da je Leskovac atraktivno okruženje za ulaganje, poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i naglasio da je za svaku lokalnu samoupravu otvaranje novih radnih mesta jedan od najvažnijih ciljeva.

Zadovoljan investitor je najbolja preporuka za privlačenje novih investitora, a mi ćemo učiniti sve da „TeraSteel“-u pružimo uslove za efikasno poslovanje u našem gradu – kazao je Cvetanović.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i predstavnici Ambasade Rumunije u Srbiji, predsednik okruga Bistrica-Nasaud u Rumuniji Emil Radu Moldovan, kao i gosti iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Proizvodni-pogon-TeraSteel-Leskovac,-foto-B.A Foto: B. A.

„TeraSteel“ je deo sistema „TeraPlast Grupe“ i vodeći je proizvođač građevinskih sendvič-panela, konstrukcija za izradu hala od pocinkovanog lima i pokrivača od limenog crepa.

Podsetimo, kompanija „TeraSteel“ ranije ove godine kupila je leskovačku fabriku za proizvodnju građevinskih sendvič-panela „Interlemind“ za 4,3 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • srpski ili evropski minimalac

    00:24 // 12. 10. 2017.

    Da li je plata i kod ovog stranog investitora srpski minimalac- 23 000 sa prevozom? Ili je evropski minimalac?

  • Gagi88

    00:13 // 12. 10. 2017.

    hahahaha kolko sendvicara,otvaranje ove fabrike je pun pogodak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: