VIDEO: Petočlana grupa iz Srbije i Republike Srpske trgovala oružjem, među njima i policajac

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor za četiri osumnjičena za preprodaju oružja u Srbiji koje su nabavljali iz Bosne i Hercegovine, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv njih.
Pripadnici policije Srbije i Republike Srpske, kao i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), uhapsili su petočlanu kriminalnu grupu zbog trgovine oružjem. Na teritoriji Srbije uhapšeni su D.K. i Ž.F. iz Lazarevca, kao i M.P. i policajac M.K. iz Lajkovca. 
 
Sumnja se da je D.K. organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u okviru koje je od B.Ć. iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju, krijumčario ih vozilom u Srbiju i preko Ž.F, M.P. i M.K. ih prodavao na području Lazarevca i Lajkovca. 
 
Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičeni pronađene su dve automatske puške, dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje. 
 
U okviru ove akcije, na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B. Ć. (65) iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitraljez, jedna automatska puška, jedna poluautomatska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.
 
  • Ja

    24.10.2017 19:03
    Zašto me ne iznenađuje što je u grupi i POLICAJAC ?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.