Vestbruk udario Bogdanovića, Kingsi se izblamirali i pobedili!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 08.11.2017.
09:04
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč u Kaliforniji, starteri nestvarno loši, kontroverzan faul MVP-ija. Klivlend odahnuo, Porzingis fantastičan, bez Tea nikako ne ide...

Beta/AP Photo/L.E. Baskow
Beta/AP Photo/L.E. Baskow

Povezane vesti

Sakramento je iznenadio Oklahomu u zaista čudnoj utakmici. Većina startera Kingsa, uključujući i našeg Bogdanovića nije pogodila ništa, Srbin je ubacio 7 poena, imao 4 skoka, dao jednu trojku uz loš procenat šuta. Ali, Sakramentovi starteri su u prvoj četvrtini dali samo 10 poena i bili na -15.

Činilo se da će Oklahoma rešiti lako ovaj meč, a onda se u nastavku razgoropadio Zak Renfolf. Veteran koji za sebe kaže da je u najboljim godinama je ubacio 18 poena u nastavku, Kingsi su iskoristili očajan šut rivala, 17 grešaka Tandera koji je, slobodno se može reći pobedio sam sebe.

Pazite sada, Sakramentova petorka je igrala toliko loše da su rezerve ubacile prvih 29 poena tima, to se nikada nije desilo, prethodni rekord je držao Milvoki protiv Orlanda, momci sa klupe su tada dali prva 23 poena, bilo je to u aprilu 2011.

Na kraju, neočekivani i čudni trijumf Kingsa, vidno iznervirani Vestbruk je završio sa 20 poena, 12 skokova i 6 asistencija, njegov tim je izgubio tri meča u nizu. Inače Vestbruk je dobio tehničku, udario je Bogdanovića u lice prilikom šuta, mada čini se da nije bilo namere. MVP se ljutio, smatrao da je Srbin napravio prekršaj.

#NBA İşte Russell Westbrook'un Bogdan Bogdanovic'e yaptığı "Flagrant 1" faul: pic.twitter.com/t3EqaSWUiU

— Eurohoops Türkiye (@EurohoopsTR) 08. новембар 2017.>


Memfis je slavio u Portlandu i pored 36 poena MekKoluma, Tajrek Evans je blistao sa 21 košem kao šesti čovek "Grizlija", bilo je napeto, MekKolum je bio tragičar, imao je šut za pobedu, ali su se na kraju radovali gosti, koji imaju 2-1 na turneji koja traje pet mečeva.

Filadelfija je slavila u Juti, Ben Simons opet lider tima, radio je sve, 16 poena, 13 skokova, 6 asistencija, po 3 ukradene lopte i blokade, Dario Šarić je ubacio 25 poena, najviše ove sezone, ovo je peta pobeda u nizu za Sikserse, njihova najduža serija trijumfa u poslednjih pet godina. Uz to, ovo je prva pobeda Filadelfije u Juti od 2005.

San Antonio je slavio protiv Klipersa, koji su posle sjajnog starta, nakon Teove povrede sada na 50% uspešnosti. Sparsi su ubacili 15 trojki, najviše u sezoni, Oldridž je brojao do 25, a posle meča dugo su gosti ostali u svlačionici, timski sastanak, tema očajna odbrana.

Toronto je slavio protiv Čikaga, nakon što je nokautirao Mirotića, Portis se vratio posle suspenzije sa 21 poenom i 13 skokova, ali su DeRozan i Valančijunas sa kombinovih 45 poena vodili Kanađane do pobede. Portis inače kaže da Mirotić nije odgovarao na njegove pozive i poruke i da se nisu videli posle tuče na treningu.

Kristaps Porzingis je sa 21 poenom predvodio Njujork do pobede protiv Šarlota, iako su Niksi uspeli da prime 41 poen u prvoj četvrtini. U poslednjem periodu su oduvali Hornetse, Letonac je pogodio fantastičnu trojku u poslednja dva minuta, i režirao preokret, njegov tim je bio na -15 i ipak uspeo da serijom poena dobije šestu u poslednjih sedam utakmica. Sezonu su počeli, podsetimo, sa tri poraza.

Iznenađenje u prestonici Harison Barns je ubacio 31 poen Vizardsima kojima nije pomogao ni povratak Džona Vola, za Dalas ovo je tek druga pobeda u sezoni. Pelikansi su odneli trijumf iz Indijane, 37 poena, 14 skokova "Obrve", Bugi Kazins je dodao 32 i imao 13 skokova, Nju Orleans je zahvaljujući svojim zvezdama okrenuo rezultat, bili su na -14 u prvom poluvremenu u kome su primili čak 75 poena.

Dobio je Klivlend, Adetokumbo im je ubacio 40 poena, Teletović 16, međutim, nekako su Kavsi uspeli da slave, Love je par dana nakon bolesti zbog koje je na pola meča morao u bolnicu, ubacio 32 poena, kaže da su mu nešto ubrizgali, čim je igrao ovako dobro. Lebron je dodao 30, Džej Ar Smit u kritičnom trenutku za tim ispalio rafal od pet trojki, Klivlendu je pobeda hleb nasušni. Milvoki se žali na suđenje, Džejson Kid kaže da je razlika u kriterijumu bila ogromna, Kavsi su izveli 31 bacanje, 13 više od njegovog tima.

Kao što ste verovatno pročitali, noć karijere za Nikolu Jokića i pobeda nad Netsima.



Rezultati:

Sakramento - Oklahoma 96:84
Portland - Memfis 97:98
Juta - Filadelfija 97:104
Denver - Bruklin 112:104
San Antonio - LA Klipers 120:107
Toronto - Čikago 119:114
Njujork - Šarlot 118:113
Vašington - Dalas 99:113
Indijana - Nju Orleans 112:117
Klivlend - Milvoki 124:119

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke