Život i ljudi

0

Elton Džon proslavio 25 godina svoje Fondacije AIDS

Autor: SA

Izvor: Beta

Elton Džon proslavio 25 godina svoje Fondacije AIDS

Izvor: Foto: Beta/AP


Napore Eltona Džona da skrene pažnju na borbu protiv side hvalili su bivši američki predsednik Bil Klinton, guverner Njujorka Endru Kuomo,i pevačica Areta Frenklin, koja je zatvorila proslavu kolekcijom pesama.

Pevač je imao suze u očima na bini kada je Džin Vajt, majka Rajana Vajta, američkog tinejdžera koji je postao lice kampanje za skretanje pažnje na HIV virus tokom krize 1980-ih, govorila kako je pevač posetio njenog sina dok je bio bolestan i finansijski pomogao njenu porodicu. Ona je nazvala Eltona Džona njenim "anđelom čuvarem".

Sedamdesetogodišnji pevač rekao je da je mrzeo sebe u vreme kada je posetio Rajana Vajta i da mu je porodica Vajt pomogla da se promeni na bolje.

"Porodica Vajt je zapalila sveću u mojoj duši. Šest meseci posle Rajanove smrti potražio sam pomoć i postao trezan", rekao je Džon.

Elton Džon AIDS fondacija (Elton John AIDS Foundation) pokrenuta je 1992. u SAD, a godinu dana kasnije u Velikoj Britaniji. Te dve organizacije od tada su sakupile više od 385 miliona dolara, i Elton Džon je rekao da je 98 odsto sakupljenog novca upotrebljeno da pomogne drugima.

Voditelj dobrotvorne večeri Eltona Džona bio je Nil Patrik Haris, a prisutvovali su između ostalih pevači Bili Džoel, Sting, Čeril Krou i Maksvel, i glumice Glen Klouz i Suzan Luči.

Pevačicu Aretu Frenklin, koja je zatvorila trosatnu ceremoniju pesmama kao što su "I Say a Little Prayer" i "Freeway", Elton Džon je nazvao najvećom pevačicom svih vremena.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR