Voša priprema "Karađorđe" za loše vremenske uslove

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.11.2017.
13:12
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Superligaš iz Novog Sada uveliko radi na pripremanju terena za loše vremenske uslove koji će uslediti.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Nakon reprezentativne pauze u Super ligi će se igrati do sredine decembra, a vrlo je verovatno da će u tom periodu uslediti i značajno lošiji vremenski uslovi.

Vojvodina se dala u pripremu terena na stadionu "Karađorđe" kako bi travnata podloga bila spremna za ono što sledi.

"Kada je reč o održavanju terena, ništa se ne dešava danas za sutra, tako da svako oštećenje koje postoji na terenu zapravo predstavlja samo posledicu onoga što se radilo pre nekoliko meseci. Sada je u toku bušenje terena, čime se pospešuje drenaža, koja omogućuje korenu trave da ima dotok kiseonika i pritom ide dublje u zemlju, što smanjuje mogućnost da se tokom utakmice izbije busen trave, dok se vertikulacijom uklanja korov. Takođe, imamo i posebnu sejalicu za sejanje trave, a svi ovi radovi sprečiće dalje propadanje terena", kaže direktor stadiona Gabor Dudaš.

Naredne nedelje, u Srbiji se očekuju nepovoljni vremenski uslovi, pri čemu postoji mogućnost da dođe čak i do snežnih padavina, pa je od velike važnosti da se učini maksimalan napor kako bi teren stadiona "Karađorđe" bio prikladan za odigravanje fudbalskih utakmica.

"Radovi koji se trenutno izvode sprečiće dalje propadanje terena, s tim da ne treba očekivati neke vidljive promene već na utakmici protiv Radnika, jer će se puni efekat ovoga što sada radimo videti tek na proleće. Da je teren ostavljen u postojećem stanju, prva naredna kiša bi ga pretvorila u oranicu, što sada neće biti slučaj, a uz redovno ulaganje u održavanje, verujem da će naš teren na proleće biti jedan od najboljih u Srbiji. Iz tog razloga, zahvalio bih se novoj upravi i direktoru Darku Jevtiću, kao i našim dugogodišnjim saradnicima iz firme 'Bella Flora' iz Paraćina, na sredstvima za održavanje terena i izvođenje radova", rekao je Dudaš.

Vojvodina će 18. novembra ugostiti Radnik iz Surdulice na "Karađorđu", a do kraja godine odigraće još dva meča na domaćem terenu protiv čačanskog Borca i ivanjočkog Javor Matisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke