Свечаном седницом обележен Дан Општине Тител

ТИТЕЛ: Поводом Дана Титела, установљеног у знак сећања на 8. новембар 1918. године, када је Прва српска армија ослободила ово подручје и омогућила присаједињење матици Србији,  је у препуној Плавој сали Општинског суда у Тителу одржана Свечана седница Скупштине општине.
д
Фото: С. Диклић

Председница СО Весна Кнежевић поздравила је бројне госте међу којима су били помоћник Покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Саша Стевановић, начелник Јужнобачког управног округа Милан Јанковић, председница одборничке групе СНС у Скупштини града Новог Сада Дина Вучинић, представници више локалних самоуправа из Војводине, али и из Угљевика у Републици Српској. Међу гостима били су и представници Војске Србије, МУП-а, црквених општина, Лучке капетаније, Савеза удружења бораца НОР-а и други.

Преседник општине Тител мр Драган Божић говорио је о активностима и резултатима у претходном периоду, те о очекивањима за наредни период, о напорима да се општина извуче из круга неразвијених. Тител рачуна да ће постати лучко место, где би била лука за претовар роба, а много се полаже и на наводњавање Тителског брега, при чему би вишеструко порасла производња житарица и плантажни узгој воћа. Председник Божић је најавио да ће се отварањем неких производних погона у значајној мери смањити незапосленост и повећати стандард грађана.

Фото: С. Диклић

Поводом Дана општине традиционално су уручене награде и признања истакнутим појединцима и организацијама. Награђено је Друштво за заштиту флоре и фауне Дунава и дунавског приобаља Војводине „Форланд” из Лока, за промовисање и очување животне средине и неговање традиције сеоске славе. Награде су уручене и Светлани Савић из Титела, за дугогодишњи рад у АКУД-у „Јован Поповић” и Миловану Ждрња добровољном даваоцу, који је крв дао 104 пута. Признање у виду плакете добио је „Амакс” Нови Сад – млекара у Мошорину, за допринос развоју привреде општине Тител.

Програм приређен у част Дана општине увеличали су и ученици СТШ „Милева Марић” Тител.

Ж. Марковић

 

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Тител. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести