Сомборским просветарима уручена признања „Аврам Мразовић“

​​​​​​​СОМБОР: На пригодној свечаности посвећеној Дану просветних радника Србије организованој у великој сали здања сомборске Скупштине града, уручена су признања „Аврам Мразовић“ овогодишњим добитницима награде намењене просветним радницима са територије града за њихов ангажман који доприноси подизању стандарда кроз иновативан рад у предшколском, основношколском и средњошколском образовању.
сомбро
Фото: Dnevnik.rs

Ова признања су отишла у руке Ренати Цветков, наставници ликовне културе у Основној школи „Никола Вукићевић“ у Сомбору и Душку Обрадовићу, професору  рачунарства и информатике у Гимназији „Вељко Петровић“.

Истичући да је локална самоуправа, којој је на челу, ту да омогући што боље услове за рад просветним радницима Сомбора и околине, градоначелница Душанка Голубовић је нагласила да сва материјална улагања у објекте и опрему не значе ништа, ако нема квалитетних просветних радника и њиховог ентузијазма и рада вредног хвале.

„ Само током ове године успели смо да доградимо вртић Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Спортској улици, чиме је омогућен пријем још 70-торо деце и тиме уједно у потпуности искорењена листа чекања. Даље, санирана је зграда и двориште Основне школе „Никола Вукичевић“, у потпуности реконструисан и опремљен кабинет за хемију у ОШ „Аврам Мразовић“, а Гимназија „Вељко Петровић“ је најзад добила фискултурну салу каква и приличи модерном времену и традицији просветитељства у нашем граду“, навела је Голубовићка, наглашавајући да се до доброг образовања и васпитања долази кроз синергију стварања услова и стручног просветног рада, који Сомбору не недостаје.

Градоначелница је у својству председнице Комисије за признања, рекла да је било лако ове године одлучити о наградама, пошто су просветни радници дали изврсне предлоге, па су наставница Цветков, као професор Обрадовић у потпуности заслужили ово признање.

М.Мћ

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Сомбора. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести