Nezaboravno mitrovdansko veče u Humskoj!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.11.2017.
18:15
Izvor: Sportske.net

Spektakularna atmosfera, dramatični rasplet i na kraju velika evropska pobeda!

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Prošlo je već 27 godina od ove utakmice, ali pobeda nad Real Sosijedadom u šesnaestini finala Kupa UEFA i dalje je jedna od najdražih na evropskoj sceni za one nešto starije navijače Partizana.

Te 1990. godine, Partizan predvođen budućom svetskom fudbalskom zvezdom Peđom Mijatovićem, svoj evropski put započeo je na Malti, gde je rutinski savladao domaći Hibernijans sa 3:0, a plasman u narednu rundu takmičenja u Kupu UEFA potvrdio je trijumfom i u Beogradu rezultatom 2:0.

A onda je usledio mnogo veći izazov i mnogo atraktivniji protivnik. Žreb je u šesnaestini finala spojio crno-bele i španski Real Sosijedad koji su odigrali dve ne tako efikasne, ali uzbudljive i dramatične utakmice.

Prvi meč odigran je u San Sebastijanu, Partizan je ostavio dobar utisak, ali je u poslednjim trenucima meča Guru uputio snažan projektil u mrežu Gorana Pandurovića, za trijumf španskog predstavnika od 1:0.

Težak posao bio je pred crno-belima u revanšu, mitrovdanske večeri u Humskoj, ali i fudbaleri i navijači crno-belih su snažno verovali u uspeh i plasman u sledeću fazu takmičenja.

Nošeni fenomenalnom podrškom sa odlično ispunjenih tribina, fudbaleri Partizana su golom Gorana Stevanovića u 48. minutu uspeli da anuliraju prednost rivala iz prvog meča, a o putniku u treće kolo, odnosno osminu finala, odlučivala je penal serija.

Crno-beli su tu bili sjajni, slavili na kraju sa 4:3, a ulogu heroja imao je golman Pandurović, koji je odlično čitao udarce fudbalera Sosijedada sa bele tačke.

Partizan je u toj utakmici nastupio u sledećem sastavu: Pandurović, Stanojković, Milanič, Jokanović, Ješić (Šćepović od 118.), Vujačić, Bogdanović, Mijatović (Petrić od 46.), Višnjić, Đurđević i Stevanović. Na klupi su bili Omerović, Đorđević, Pantić, Petrić, Šćepović.

Crno-beli su potom za rivala imali milanski Inter, predvođen Lotarom Mateusom. ''Neroazuri'' su slavili sa 3:0 u prvom meču, a u revanšu u Humskoj bilo je 1:1.

-

Ne propustite