Čarolija Orfejeve pesme

M. MIRKOVIĆ

18. 11. 2017. u 09:30

Čuvena Monteverdijeva opera večeras u "Madlenijanumu"

Чаролија Орфејеве песме

Foto „Madlenijanum“

PREMIJEROM opere "Orfej" Klaudija Monteverdija, večeras se na sceni "Madlenijanuma" obeležava 450 godina od rođenja tog velikog italijanskog kompozitora i 410 godina od izvođenja ovog dela na dvoru mantovskog vojvode Gonzage. Vokalni solisti iz zemlje i inostranstva, uz ansambl Nove beogradske opere, na instrumentima iz Monteverdijevog doba, i u režiji gosta iz Nemačke Danijela Pflugera, prikazaće rezultate višemesečnog rada sa dvoje naših priznatih specijalista za ranu muziku, kontraaltistkinjom Marijanom Mijanović i dirigentom Predragom Gostom.

- Istrumentalni ansambl, sastavljen od naših i stranih muzičara, smešten je na sceni sa leve i desne strane, baš kao što je to bio slučaj pre 410 godina u Mantovi. Imaćemo set instrumenata, među kojima su prava italijanska čembala, kao što je to Monteverdi zamislio - najavljuje Gosta.

Sopran iz Zagreba Antonija Dunjko nastupiće u roli Euridike, dok je Orfej Nikola Diskić, bariton koji već dugo gradi svetsku karijeru u Nemačkoj, a ovo će mu biti prvi nastup u jednom operskom delu na srpskoj sceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije