KRAJ: Crvena zvezda-Baskonija 81:85

Novosti online

23. 11. 2017. u 20:30

Crveno-beli u okviru devetog kola Evrolige nastavili loš niz, pošto je španski predstavnik slavio u Areni

КРАЈ: Црвена звезда-Басконија 81:85

Nemanja Dangubić Foto: N. Paraušić

Nisu uspeli košarkaši Crvene zvezde da prekinu loš niz. Doživeli su peti uzastopni poraz u Evroligi.

Bolji od crveno-belih bili su igrači Baskonije - 85:81.

Meč je rešen tek u završnici kada su gosti bili mirniji, bolje reagovali i došli do trijumfa.

Šengelija je bio najbolji u redovima gostiju sa 16 poena, dok su se u srpskom timu istakli Lesor sa 19 i Dobrić sa 17 poena.

ČETVRTA ČETVRTINA

Vojtman zakucava pored Lesora, Feldin daje trojku i ponovo "aktivira" navijače (60:66). Buboa odmah vraća, ali Davidovac uzvraća novom trojkom za crveno-bele (63:71).

Bjelica daje dva penala posle faula Šengelije, a Feldin ne nagrađuje dobru odbranu što Vojtman kažava, a Alimpijević traži tajm-aut (65:73).

Po povratku na parket Lesor daje pet poena u nizu i ponovo vraća Zvezdu u igru (70:73). Uertas ne pogađa za tri, Lesor ne uspeva da uhvati loptu u skoku. Poire promašuje, Lesor ponovo na isti način dolazi do poena pod faulom. Pre izvođenja penala Martinez traži minut odmora (72:73).

Lesor donosi izjednačenje na nešto više od pet minuta pre kraja meča. Davidovac sa penala dovodi crveno-bele u vođstvo. Odlična odbrana, lopta posle šuta Lesora izlazi iz koša, ali Buboa gazi liniju, pa je srpski tim dobio novi napad. Davidovac hvata sopstveni promašaj, ali Bjelica promašuje trojku (75:73).

Džening daje trojku, Bjelici ispada lopta, a Alimpijević uvodi Ročestija umesto Davidovca. Dobrić uspeva da vrati trojku, ali na isti način uzvraća Tima za reakciju šefa stručnog štaba domaćeg tima (78:81).

Lesor je polovičan sa linije penala, Džening promašuje trojku, Bjelica hvata loptu, ali Dobrić ne uspeva da pogodi posle prodora. Lesor kasni sa blokadom, pa Vojtman na 53 sekunde pre kraja donosi gostima četiri poena prednosti (79:83).

Ročesti kreće u prodor, ostavlja za Bjelicu koji polaže loptu u koš. Baskonija smiruje igru. Dobrić sprečava dodavanje do Time za aplauz sa tribina, tajm-aut gostiju na 20 sekundi pre kraja (81:83).

Tri sekunde do kraja napada Baskonije, Šengelija baca Bjelicu na parket, sudije ne reaguju, Zvezda umesto brzog napada previše solira, Feldin pogađa spoljni deo table. Baskonija je pobedila - 85:81.


TREĆA ČETVRTINA

Prve poene u drugom delu postiže Šengelija sa linije penala. Dobrić poentira, pa krade loptu, a Janković uspeva da ugura loptu u koš (42:49).

Tima pogađa torjku, Dobrić uzvraća poenima uz faul i realizovanim bacanjem. Lazić krade loptu ,a Janković daje trojku koja "razbuđuje" tribine (48:52). Džening pogađa na drugi obruč, Dobrić pokušava za tri ne uspeva, Lazić pravi treću ličnu, potom igra dobru odbranu, ali gazi liniju kod šuta za tri. Vojtman dolazi do poena iz reketa, u Zvezdi traže grešku u koracima, sudije ništa ne pokazuju. Janković promašuje, TV tajm-aut (50:56).

Ročesti je u kontraritmu, Alimpijević ga vadi i uvodi Davidovca. Malmanis ostaje potpuno sam i kažnjava to trojkom, Davidovac i Grejndžer poentiraju, a Buboa postiže novu trojku i vraća dvocifreno vođstvo (54:64).

Lesor kreće na prodor, pogađa pod faulom i realizuje dodatno bacanje. Poslednji napad u četvrtini imali su gosti. Grejndžer nije kaznio neopreznost odbrane pa pred poslednjih 10 minuta Baskonija ima sedam poena prednosti (57:64).

DRUGA ČETVRTINA

Uprkos odličnoj odbrani Bjelice Šengelija uspeva da pronađe put do koša. Odlična kretnja i poeni Jovanovića, Šengelija opet pogađa, a Feldin daje pet poena u nizu (trojka, pa dvojka posle prodora) - 24:26.

Šengelija dolazi do dvocifrenog učinka. Dobra kretnja crveno-belih u reketu i poeni Jovanovića i Dobrića, Buboa prolazi pored Ročestija i polaže loptu u koš, a Alimpijević odmah traži tajm-aut (27:32).

Koš Dobrića, Janković poentira uz faul i pogođeno bacanje, a Ročesti propušta priliku da donese crveno-belima izjednačenje. Feldin umesto prodora odlučuje da pokuša da doda, Lesor se okliznuo, a greške srpskog tima surovo je kaznio Džening trojkom (32:39).

Koševima sa linije penala Buboa donosi Baskoniji dvocifrenu prednost (32:43). Ročesti konačno dolazi do koša posle prodora, a Lesor se snažnim zakucavanjem pobrinuo da crveno-beli na pauzu odu sa jednocifrenim zaostatkom (38:47).


PRVA ČETVRTINA

Bez pomoći Pere Antića će igrati Zvezda. Kako je saopšteno, on sinoć nije odradio trening i nije u stanju da pomogne saigračima.

Poenima Bjelice i Lesora crveno-beli stižu do prednosti. Tima pogađa trojku, Poire poentira, ali Feldin sa penala vraća prednost (6:5).

Bjelica poentira uz faul i pogađa bacanje, Grejndžer i Džening dolaze do koševa na drugoj strani. Problem za Alimpijevića je to što je Lazić već posle četiri minuta zaradio dve lične (9:9).

Lesor je polovičan sa linije penala, Šengelija na drugoj strani pogađa i realizuje dodatno bacanje. Posle promašaja Lesora Radičević faulira Šengeliju koji daje samo prvo slobodno bacanje (10:15).

Sjajna blokada Buboe nad Feldinom, slede promašaji na obe strane, a Radičevi ć smiruje napad srpskog tima, nesporazum Bjelice i Dangubića, ulaze Jovanović i Dobrić umesto Milka i Džejmsa. Šengelija prekida "prazan hod", a Alimipjević traži minut odmora (10:17).

Jovanović vraća loptu u koš, Uertas greši, Dangubić ne pogađa, a Uertas ispravlja grešku iz prošlog napada i daje trojku. Prodor Ročestija za prve poene na meču. Gonzales gazi aut liniju, Dobrić kreće u prodor i pogađa pod faulom, zatim realizuje i dodatno bacanje. Poslednji napad u deonici za goste. Uertas i Vojtman kombinuju, a Johanes koristi lošu odbranu i zakucava za pet poena prednsti Baskonije posle prve četvrtine (17:22).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Opaki

23.11.2017. 21:41

Alimpijevicu kupi svoje stvari ako si covek, pusti na to mesto nekoga ko zna svoj posao da radi. Ti ocigledno nemas pojma

Spiridon S.

24.11.2017. 11:11

@krsma - @krsma-franjevo momce. Tuj sam u Beogradu,nemoj da brines...,a ne kao neki fizicki u Srbiji a srcem i dusom u Zagrebu i lepoj njihovoj..