Alimpijević: Pokazali smo neki pomak; Martines: Bitna pobeda

V. P.

23. 11. 2017. u 23:27

Pozitivna stvar je to što se pojavljuju mladi igrači i čine našu igru boljom. Davidovac je pokazao da može da igra, za deset minuta je ubacio sedam poena i doneo razliku, kaže Dušan Alimpijević

Алимпијевић: Показали смо неки помак; Мартинес: Битна победа

Dušan Alimpijević

TRENER Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je i neke pozitivne stvari u porazu od Baskonije.

- Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu, ali to nije dovljno za pobedu protiv Baskonije, koja ima veoma iskusne i pametne igrače. Kažnjavali su sve naše greške u finišu. Bolja utakmica za nas nego prethodne u Evroligi, pokazali smo neki pomak. Pozitivna stvar je to što se pojavljuju mladi igrači i čine našu igru boljom. Davidovac je pokazao da može da igra, za deset minuta je ubacio sedam poena i doneo razliku.

Na pitanje kada će Zvezda biti bolja, odgovara:

- Imamo 11 novih igrača i samo četvoricu koji su prošle sezone igrali Evroligu, Feldina koji nije imao ovakvu ulogu, Lesora koji je igrao francusku ligu. Kada nosioci igre budu standardni, a doprinos daju i mladi igrači kao u ovom meču, Zvezda će biti bolja. Da li mislite da u ovim okonostima, sa ograničavajućim budžetom, budemo dobri u novembru? Ja ne očekujem.

Trener košarkaša Baskonije Pedro Martines rekao je da je njegova ekipa večeras protiv Crvene zvezde ostvarila veoma bitnu pobedu u Evroligi.

- Uvek je bitna pobeda na gostovanju. Mislim da smo prvih 25 minuta igrali fenomenalno. Posebno u napadu, ali i u odbrani smo bili na visokom nivou. Igrali smo konstantno. U drugom delu izgubili smo ritam, napravili smo mnogo grešaka, čak 10, što je previše. Zvezda je igrala dobru odbranu u drugom delu. Nismo dobro trčali, ali ipak, uspeli smo ubacimo neke bitne šuteve u poslednjih pet minuta i na kraju uspeli da trijumfujemo", rekao je Martines novinarima posle utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

M. Pavlovic

23.11.2017. 23:51

O kakvim pozitivnim stvarima prica ovaj trener Zvezde, sve utakmice protiv iole vrednog protivnika je glat izgubio i sad nam objasnjava kako je dobro vodio ekipu, umesto da prosiri svoje znanje i doda iskustvo pa onda da daje komentare on drzi govorancije.

Marko B.

24.11.2017. 00:00

Veliki je pomak u pitanju. Organizovanija igra u pozicionom napadu, ne zna se gde ko stoji. Puna arena, ali juče... Samo se pobeda računa.

Opaki

24.11.2017. 02:29

Vec je evidentno da ovakvog trenera i ekipu sa ovakvim pristupom igri nece niko da gleda. Kad budes video da je u areni 2000 navijaca, mozda cea i da odes, ali tada ce biti kasno. Ostacete samo ti i nebojsa u areni

Popaj

24.11.2017. 07:56

Da li je moguce da se trener iznenadi sto neki igrac moze da odigra dobro. Da si prijatelju igrao sa mladim igracima sada bi barem imao igrace, a verovatno i koju pobedu vise. Davidovac, Dobric, Radanov (nije vam bio dobar) bi sada bili ozbiljni igraci.