VUČIĆ I PUTIN RAZGOVARAĆE O HUMANITARNOM CENTRU U NIŠU: Očekuje se da će status biti rešen u decembru
Foto: AP

sklapanje dogovora

VUČIĆ I PUTIN RAZGOVARAĆE O HUMANITARNOM CENTRU U NIŠU: Očekuje se da će status biti rešen u decembru

Politika -

Zamenik predsednika Saveta Ruske Federacije Iljas Umahanov najavio za dnevnik „Izvestija” mogućnost da pitanje Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu bude rešeno tokom susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Rusije Vladimira Putina u Moskvi.

Status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu mogao bi biti rešen u decembru tokom posete Aleksandra Vučića Moskvi, najavio je Umahanov.

Umahanov je za ruski list „Izvestija” izjavio da bi predsednik Srbije Vučić na sastanku sa ruskim predsednikom Putinom mogao da saopštiti odluku da će RSHC konačno dobiti diplomatski status koji Moskva traži.

O statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra, koji je odavno trn u oku SAD, razgovaralo se i tokom posete Srbiji predsednice Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko.

Kako je preneo Tas, Matvijenko je istakla da se nada da će predstojeća Vučićeva poseta planirana za 19. decembar dati novi podsticaj razvoju rusko-srpskih odnosa, jer će se tom prilikom potpisati veliki broj dokumenata o bilateralnoj saradnji, koji su u pripremi.

(Kurir.rs/Fonet/Politika)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track