UŽAS U BEČEJU: Dečaci tukli staricu pa slikali selfije!

Lj. PRERADOVIĆ

24. 11. 2017. u 11:25

Maloletnici se terete da su teško povredili Veroniku Ric (86) iz Bečeja. Uhapšen samo N. B. (14), jer dvojici ne može da se sudi zbog godina

УЖАС У БЕЧЕЈУ: Дечаци тукли старицу па сликали селфије!

Kuća u kojoj je brutalno mučena Veronika Ric Foto D. Dozet

MALOLETNI N. B. (14) i dvojica dvanaestogodišnjaka N. Č. i F. Z. osumnjičeni su da su teško povredili vremešnu sugrađanku Veroniku Ric (86), prilikom pokušaja da je opljačkaju u njenoj kući u Bečeju. Dok je nesrećna žena ležala na podu sobe, dečaci su se pored nje fotografisali mobilnim!? Te slike su, nezvanično saznajemo, pronađene u telefonu jednog od njih.

Brutalan zločin se dogodio u inače mirnoj Ulici Spasoja Stevića gde nekoliko kuća dalje živi i najstariji član osumnjičene trojke. On se tereti da je sa dve godine mlađim kompanjonima tukao i gušio staricu, koja je zbog višestrukih povreda lica smeštena na Kliniku za ORL Kliničkog centra Vojvodina. Četrnaestogodišnjaku osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva, sudija za maloletnike u Višem sudu u Zrenjaninu je odredio pritvor do 30 dana, dok su druga dvojica, zbog svojih godina, krivično neodgovorni.


U kuću starice sa brojem 106, u kojoj živi sama, trojica dečaka su upali u četvrtak ujutru oko četiri sata. Tu su došli sa namerom da je opljačkaju, misleći da penzionerka ima novca i drugih vrednih stvari. Buka je probudila Veroniku, koja je ustala da proveri šta se dešava, ali su je nasilnici napali.

PSIHOLOG: POBOLjŠALI PONAŠANjE PREMA rečima Branislave Vračarević, psihologa u školi koju maloletnici pohađaju, ništa nije ukazivalo da će oni ovako nešto učiniti. - Roditelji su im redovno dolazili na sastanke, i imali smo korektnu saradnju sa njima - ističe Vračarevićeva. - Mogu da kažem da su se čak u poslednje vreme bili smirili, a četrnaestogodišnjak je pokazao poboljšanje u ponašanju u odnosu na ranije.

- Tukli su nesrećnu ženu drvenim štapom i gurali joj u usta, čak su joj i jastuk stavljali na lice - saznajemo iz izvora bliskog istrazi. - Dok je bespomoćno ležala na podu, i šutirali su je. Nekoliko sati kasnije ju je pronašla ćerka, koja je došla da, kao i svakog jutra, poseti majku.

Trojica dečaka su, misleći da su ubili baku, ubrzo posle toga otišli, i navodno nisu ništa odneli, a ujutro su, kao da se ništa nije dogodilo, otišli na časove u Osnovnu školu "Petefi Šandor" koju sva trojica pohađaju. Posle trećeg časa su pobegli kada su čuli da je policija došla u školu.

- Svi su uhvaćeni na ulici - kaže Žolt Balog Virag, direktor osmoletke koju pohađaju dečaci. - Najstariji ide u osmi razred. Ako je istina to što se sada govori, ne mogu da poverujem. Škola još nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje.

Žitelji Ulice Spasoja Stevića, uplašeni nemilim događajem, kažu da se četrnaestogodišnjak tu sa roditeljima doselio pre pet, šest godina, i da o njima ne znaju baš puno, jer se ne druže.

- Ništa nismo čuli - kaže jedan od komšija, vidno uznemiren. - Starica je bolesna, i nije izlazila iz kuće. Ćerka i unuk su je svakoga dana posećivali i nabavljali sve što joj treba.

Otac četrnaestogodišnjaka osumnjičenog za pokušaj ubistva, juče nije želeo da priča o onome zbog čega je njegov sin uhapšen.

- Molim vas idite odavde - kratko je rekao, dodajući da ne želi ništa da komentariše.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Анти Антифа

24.11.2017. 11:40

Вероватно се ради о Циганима.Сумњам да ће њихови родитељи одговарати.У сваком случају овај случај треба испратити до краја

Cupavi Berlin

24.11.2017. 15:46

@Анти Антифа - Gospodine mislite Romi.I Romi se Izjasnjavaju kao Srbi.Nemojm biti takvi da sv stavljamo u isti Lonac.Roma im i Advokata,Lekara itd.Ja sam Srbin ali nisam Vaseg Misljenja.I pojedini Srbi su Kriminalci.

Кипераш

24.11.2017. 20:09

@Анти Антифа - Ja, их зовем онако, како се већина њих изјашњава од вајкада, Цигани! Имам пријатеља, генерацијски ''кућевног'' Циганина, за Мајку Божију, не да да је Ром, већ Циганин-Србин.

Spomenka

24.11.2017. 11:40

Odlicno sada pohapsiti i roditelje kada su im deca maloletna u 4 van stana, pa ma ko bili. Jedino na taj nacin uspecemo da sprecavamo ovakve nemile dogadjaje.

Stefan Sd

24.11.2017. 11:41

Зашто се не нагласи да ли су наши дечаци или ромски?

Кипераш

24.11.2017. 14:09

@Mungi - Мунги, оне најгоре што постоји, мешавина са Севера и Они, што им преци, доселише некада давно са простора Индије!

драгана

24.11.2017. 14:06

Reč je o Ciganima.U jednim drugima dnevnim novinama piše da su "policiji poznati od ranije po drskim krađama".Svaka krađa je krajnja drskost,pre svega.Većina drskih lopova je spremna i da teško povredi ili i ubije prilikom krađe.Ovde rehabilitacije-popravke nema.Treba u popravni dom zatrvorenog tipa,do 40.godine života,sa teškim radom.To bi ih naučilo da cene,pre svega rad.Onda ne bi krali.Kradu oni koji ne cene ničiji rad.Ubice ne cene život.Valja ih tome prisilno naučiti.

СЕНОВИЋ

24.11.2017. 15:31

Мандови имају већа права од мојих Срба у Србији. Заштићени су од стране државе као последња врста.

alfa...!

25.11.2017. 20:41

@ĆIRO - Po tvojem zbog nemaštine treba da se ubijaju ljudi,dno dna u mozgu.........