Дневник на лицу места: Малолетници пљачкали старицу, мучили је и тукли

БЕЧЕЈ: Тројица малолетника покушали су у четвртак око четири сата у Бечеју да опљачкају старицу Веронику Риц (86). Мучили су је, тукли, гушили и на крају мислећи да је мртва са њом направили селфи, сазнаје “Дневник”.
kuca Veronike Ric, vjankov
Фото: Dnevnik.rs

Старица је пребачена у Ургентни центар Клиничког центра Војводине у Новом Саду, а полиција је као починиоце овог дела идентификовала и привела једног четрнаестогодишњака и двојицу дванаестогодишњака.

Житеље ove мирне  бечејске Улице Спасоје Стејић узнемирила је ова вест. Кажу да су у шоку и да ни у сну нису очекивали да овако нешто може да се догоди у њиховом мирном крају.

Дан после несвакидашњег догађаја у ионако мирном новоселском сокаку све је тихо. Комшијске капије су закључане  и мало ко излази на улицу, како их неко не би питао о случају за који су сазнали тек кад су полиција и возило хитне помоћи стигли. Сада се моле да комшиница преживи и што пре опорави се од доживљеног шока. А и они ће бити опрезнији.

Фото: Dnevnik.rs

„Нису имали шта да јој узму, јер је старица живела сама од више него скромне пензије, пошто је својевремено радила као чистачица у Халаш чарди, где је њен покојни муж Шандор био конобар“, прича нам комшија преко пута с броја 84 Јанош Фехер.

С обзиром на њене године, каже он, насилничкој деци није било тешко да је савладају.

„Уз то, пре пар година је имала мождани удар и била је крхког здравља. Ћерка Ержебет, која станује две улице даље, доносила јој је пензију због њене слабе покретљивости“, вели Јанош.


Примљена са вишеструким повредама лица

Вероника Риц је смештена на Клиници за ОРЛ Клиничког центра Војводине и има вишеструке повреде лица, а за сада је у стабилном стању, кажу у Клиничком центру Војводине.

Додају да је пацијенткиња код њих од четвртка.


Претучена старица је смештена у новосадски Ургентни ценар, а брзом интервенцијом полиције, која од раније познаје малолетничку тројку због дрских крађа по Бечеју, преступници су приведени у полицијску станицу Бечеј, где је с њима обавила разговор социјални радник Центра за социјални рад у Бечеју.

С обзиром да се ради о малолетницима, за њихове преступе је надлежно Више јавно тужилаштво у Зрењанину. Четрнестогодишњаку је одређен притвор у трајању 30 дана, јер је старица тучена дрвеном мотком и гушена јастуком, те се терети за покушај убиства, док су двојица дванаестогодишњака због младости пуштена кући.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести